Un cartier din Alba Iulia, ”terorizat” de un grup de tineri. Strigăt de disperare al unei femei: „Seară de seară vin şi fac sex şi organizează liniuţe“

O familie ce locuieşte într-un cartier nou construit din Alba Iulia este disperată de zecile de tineri care ”terorizează” liniştea locatarilor. Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook se arată că tinerii ajung chiar să facă sex în parcarea de lângă locuinţe.

Situaţia a devenit publică după ce unul dintre membrii familiei a postat un comentariu într-un grup de pe facebook, dedicat părinţilor din Alba. În text se afirmă că trebuie să adune saci de gunoaie după tinerii teribilişti, iar sesizările la Poliţia Locală au rămas fără niciun rezultat.

ELIT

Din toamnă ne-am mutat în cartierul Recea din Alba Iulia. Credeam că e un cartier curat, liniştit. Singura problemă este că seară de seară vin şi câte 10 maşini pline cu tineri care abia şi-au luat permisul (sau nu), se instalează în parcarea din faţa casei şi ba dau muzica tare, fac gălăgie, sex, organizează liniuţe etc.

Am obosit ca împreună cu soţul să adunăm câte 2 saci de gunoi după ei – de la sticle de vodkă la caserole de mâncare, prezervative şi altele de genul ăsta.

Până acum am făcut 3 sesizări către Poliţia Locală – au venit, i-au văzut şi ei, dar nu le-au făcut nimic. Mi-au spus că trebuie să-i prindă în flagrant când aruncă gunoi pe jos sau când au muzica tare. De parcă copiii sunt atât de proşti încât să le arunce în faţa maşinii Poliţiei Locale sau să dea volumul mai tare când îi văd că apar.

Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu tinerii ăştia, dar sincer nu mai pot. Aud basul din dormitor noaptea. Am o fetiţă de 2 ani care are camera către stradă, efectiv mi-o trezesc din somn. Cartierul a fost construit de către o firmă privată, infrastructură şi tot, iar apoi drumurile şi trotuarele au fost predate către Primăria Alba Iulia”, afirmă femeia în mesajul postat pe Facebook.

Aceasta completează că a încercat de mai multe ori să le atragă atenţi tinerilor, însă, fără niciun rezultat.

”Am mai ieşit şi i-am rugat frumos să nu mai facă gălăgie, dar sunt extenuată să fac asta în fiecare seară. Şi unii ştiţi ce îmi spun? «E parcarea ta?!» Toţi au până în 22 de ani. Credeţi-mă că nu e seară să nu apară cel puţin 3-4 maşini. De multe ori şi 10 maşini. Copiii ăştia nu locuiesc aici, nu au venit la nimeni în vizită.

Pur şi simplu asta e locul lor de «pupat» şi distracţie. Cum e posibil ca o zonă de care locuitorii au grijă să ajungă groapa de gunoi a unor tineri care nu au respect pentru nimic? Ce demers legal ar trebui să fac ca strada pe care locuiesc să rămână curată? După job, în loc să stau cu familia, adun gunoaiele lăsate de tinerii ăştia…

I-am filmat, i-am pozat, le-am prezentat informaţiile celor de la Poliţia Locală şi nimic. Ce pot să fac?”, mai spune femeia terorizată de tinerii care ajung în fiecare seară în apropierea locuinţei.

Cartierul Recea din Alba Iulia este cel mai modern din oraş şi a fost construit de compania minieră Roşia Montană Gold Corporation pentru familiile care şi-au vândut proprietăţile din Roşia Montană şi au fost de acord să se mute în reşedinţa judeţului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Marin 3 ianuarie 2019 at 23:17

Buna seara ,

Asa patiti daca cedati strazile si proprietatile catre stat…ajung sa faca ce vor altii pe proprietatea ta ( nu era mai bine sa fie cartier cu strazi private ?) ..la unii au facut parcari cu plata pe terenurile cedate ..acolo stiu sa ia banii dar daca e o problema nu e de interesul lor ….
Democratie …nici acum 100 de ani nu se intampla asa ceva ..

Andrei 4 ianuarie 2019 at 13:14

Daca nu le cedezi , trebuie sa le asfaltezi singur ca nu poate Primaria asfalta o strada privata. Vine Curtea de Conturi Marine !

Geo 4 ianuarie 2019 at 0:54

Strazile nu le-am cedat, au fost cedate automat catre primarie, ca de altfel si utilitatile catre principalii furnizori, obligat fortat, cu declaratie la notar.
La fel si noi de pe str. Seliste( acelasi cartier) avem aceiasi problema: drifting-uri, muzica tare. Am facut sesizari de 2 ani, dar aceleasi raspunsuri:nu pot face nimic.
Atunci cine???

jon 4 ianuarie 2019 at 5:29

Trebuie ca autoritatile sa asigure linistea locuitorilor. Din pacate, nu se intampla asta. Am o intrebare: organizeaza liniute, ce inseamna asta? Nu am auzit de „liniute”

DUCU 4 ianuarie 2019 at 12:01

IOANE SE INTREC CU MASINILE
DAR CE SPUNE DOAMNA E FF ADEVARAT LA POLITIA ROMANA TRE SA PRINZI TU INFRACTORUL SA-L IMOBILIZEZI SA-L BATI DACA-I NEVOIE SI APOI SA VINA EI CU TOTI SA SE IMPAUNEZE CU CE AU REALIZAT . HALAL militie

Crisss 4 ianuarie 2019 at 13:02

nu va mai plangeti atat… Locatarii strazilor Sincai si Craivei (cartier Tiganime), o duc oare mai bine???

Marcel 4 ianuarie 2019 at 13:59

Din pacate legislația din România este de tot rahatul. Filmările video nu au nici o legalitate in instanta si nu pot fi folosite ca probe. Singura modalitate este de a face câteva filaje..
În această situație Poliția poate interveni doar daca ii prinde in flagrant.

Dan 4 ianuarie 2019 at 14:34

Soțul ei nu are o bâtă în casă. Sa iasă să le înmoaie osuțăle.

Livia 4 ianuarie 2019 at 14:58

E tulburarea liniștii publice. Faceți sesizare mai sus, dacă poliția locală nu se bagă

Dan căpitan de plai 4 ianuarie 2019 at 18:05

Ce viteaz ești tu dane ….La postat comentarii .Tu ai ieși sa le inmoi osutele cand tu ești singur și aia vreo 20??? Eventual sa se înțeleagă toți care sunt deranjați de acești derbedei și sa iasă măcar vreo 10 deodată cu bate și ce mai găsesc pe lângă casa….

Pamfil 5 ianuarie 2019 at 19:31

asa politicieni, asa cetateni, asa copii! Asa ca nu va mai mirati! Va meritati soarta! Singurul drept pe care-l mai aveti e sa va plangeti la ziar! In rest, la munca cu voi, ca pensiile speciale si salariile nesimtite ale politicienilor nu se fac singure!

Comentariile sunt oprite