Un blăjean a plătit 1.500 de euro pentru o mașină din Germania, însă nu a mai primit nimic

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Închisoare cu executare pentru un bărbat care a înșelat o persoană din municipiul de pe Tîrnave cu o mașină din Germania

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Bârlad, județul Vlaslui, a fost condamnat, în lipsă, de un complet al Judecătoriei Blaj, la pedeapsa de 6 luni de închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Hotărârea a fost pronunțată în 17 octombrie 2018 și poate fi contestată cu apel. Procurorii au reținut, în rechizitoriu, că, în cursul lunii ianuarie 2016, persoana vătămată I. S. M. din Blaj l-a cunoscut pe inculpatul Pricop Florin care locuiește în Frankfurt-Germania prin intermediul unui joc online. Persoana vătămată a comunicat cu inculpatul și prin intermediul programului Whatsapp și, întrucât acesta a afirmat că în cursul lunii martie 2016 urma să vină în România, l-a întrebat dacă este dispus să-i cumpere și să-i aducă o mașină. Inițial inculpatul a refuzat, după care i-a comunicat persoanei vătămate că a găsit un autoturism marca VW Passat, de culoare roșie, an de fabricație 1999, la prețul de 1.800 de euro.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Inculpatul i-a trimis persoanei vătămate fotografii cu autoturismul, acesteia i-a plăcut și i-a comunicat că vrea să-l cumpere. Bărbatul i-a comunicat apoi că a achitat în avans suma de 200 de euro și, întrucât el nu dispune de alte sume de bani, i-a solicitat să îi transfere suma de 1.500 de euro prin intermediul serviciului Western Union. De asemenea, în cuprinsul rechizitoriului s-a mai reținut că persoana vătămată, care a discutat cu ceilalți prieteni din grupul de joc online și care o asiguraseră că inculpatul este o persoană de încredere, i-a transferat acestuia suma de 1.500 de euro, urmând ca diferența de 300 de euro să fie achitată personal în data de 13 martie 2016, când urma să ajungă cu mașina la Blaj.

Ulterior, inculpatul nu s-a prezentat cu mașina la domiciliul persoanei vătămate și nu i-a mai răspuns acesteia la telefon. Victima a reușit, la un moment dat, să ia legătura cu prietena inculpatului, care a susținut că inculpatul a plecat cu mașina spre România, dar a fost operat de urgență în Austria și urma să o aducă în țară când va ieși din spital. După câteva zile, persoana vătămată a reușit să mai vorbească cu inculpatul la telefon, iar la acuzațiile acesteia că a fost înșelată, inculpatul i-a adresat amenințări, după care nu i-a mai răspuns la telefon. În luna iunie 2016, Pricop Florin i-a trimis persoanei vătămate mesaje pe telefon în care recunoștea fapta comisă și susținea că se va sinucide, trimițându-i o poză cu o branulă la mână și spunându-i să-și recupereze banii de la prietena lui, care a beneficiat în cea mai mare parte de ei.

De atunci, acesta nu l-a mai contactat pe bărbatul din Blaj și evident nu i-a restituit banii. ”I-a spus că, inițial, când a trimis banii, a vrut să îl ajute, dar întrucât avea probleme personale și la locul de muncă, a suferit o cădere nervoasă, că este vinovat de problema cu banii și că a fost ideea prietenei lui, care a luat o parte din bani. I-a mai spus că, din cauza «circului» făcut de persoana vătămată, părinții prietenei sale l-au despărțit de aceasta, că acum e bolnav, pe străzi și nu mai are nimic. Mai mult decât atât, inculpatul i-a spus să o contacteze pe prietena lui și să își recupereze banii de la ea”, se precizează în motivarea hotărârii de la Judecătoria Blaj.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419