Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bătăuș, fost condamnat PENAL de două ori, candidatul USR PLUS la funcția de primar al unui oraș din județul Alba

Publicat

în

Un bătăuș, fost condamnat PENAL de două ori, candidatul USR PLUS la funcția de primar al unui oraș din județul Alba

Alianța USR PLUS Alba are o propunere inedită pentru funcția de primar al unui oraș din județ: un fost bătăuș, condamnat penal de două ori pentru loviri, fapt neobișnuit, fără precedent în istoria postrevoluționară a alegerilor locale din județul Alba. Se pare că Haiduc Nicolae Gigel, candidatul USR PLUS pentru funcția de primar al orașului Câmpeni, nu a fost tocmai ”băiat Gigel” în tinerețe!

Întrucât ”urlătorii” Alianței ne asurzesc mereu cu principii legate de moralitate, corectitudine, transparență etc., pentru a fi în consonanță cu ei, ne-am gândit că alegătorii merită să îl cunoască pe candidatul PLUS și într-un alt mod, așa cum l-au ”zugrăvit” magistrații prin cele două hotărâri de condamnare penală intrate în puterea lucrului judecat. Suntem convinși, demersul nostru jurnalistic se va bucura de aprecierea membrilor Alianței USR PLUS (unanimă?) pentru că e în conformitate cu principiile lor, iar cetățenii, alegătorii, merită să cunoască toate aspectele din activitatea candidaților, mai ales atunci când aceștia încearcă să le ascundă!

Haiduc Nicolae Gigel, candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al orașului Câmpeni, a fost condamnat de două ori la amendă penală pentru loviri, în perioada în care era bodyguard la o discotecă.

Electrica Furnizare Discount

Prima condamnare penală a intervenit în anul 2000 prin sentința penală 67, pronunțată de către Judecătoria Câmpeni în dosarul penal 2351/1999, urmare a faptului că numitul Gigel Nicolae Haiduc a lovit o persoană cu capul în gură și cu pumnii. Așa cum rezultă din motivarea hotărârii judecătorești:

”La un moment dat partea vătămată însoțită de martorul D.V. a încercat să intre în incintă (discotecă) fără a plăti bilet pe motivul că o caută pe o fată ce lucra aici. Deoarece inculpatul nu i-a permis să intre, între cei doi s-a produs o altercație. Inculpatul a lovit pe partea vătămată cu capul în gură, apoi, în timp ce partea vătămată încerca să îl tragă pe scări, a continuat să îl lovească cu pumnii. [] Potrivit certificatului medico-legal, partea vătămată prezintă în zona feței leziuni vindecabile în 11-12 zile îngrijiri medicale, constând în expulzia dinților 12 și 21 și a lucrării protetice superioare”.

Instanța de judecată a reținut ca circumstanță atenuantă faptul că inculpatul a săvârșit fapta în împrejurarea în care partea vătămată a refuzat să se conformeze dispozițiilor interne ale discotecii.

Cea de-a doua condamnare penală a candidatului Alianței USR PLUS la funcția de primar, prin sentința penală nr. 241/2003, dată în dosarul nr.759 din 2003 la Judecătoria Câmpeni, este cu mult mai gravă, fiind pronunțată pentru fapte săvârșite cu o violență extremă: acesta, împreună cu un alt inculpat, au lovit cu pumnii, picioarele și un tac o victimă care se afla deja la pământ, iar prin această hotărâre, instanța nu a reținut nicio circumstanță atenuantă.

Așa cum a reținut instanța de judecată, ”la un moment dat, partea vătămată a spart din greșeală o sticlă de bere, pe care a plătit-o []  Cei doi inculpați (D.I.N. și Haiduc Nicolae Gigel) au venit la masa părții vătămate, l-au luat de haine și mâini și l-au târât până la barul din incinta localului, inculpatul D.I.N. ținând în mână un tac de biliard. La bar, timp de 4-5 minute, cei doi inculpați l-au lovit pe partea vătămată cu pumnii și picioarele, iar inculpatul D.I.N. și cu tacul, în tot acest timp victima fiind la podea, culcată. [] Fapta inculpatului Haiduc Nicolae Gigel, care în aceeași circumstanță l-a lovit pe partea vătămată cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 18 zile îngrijiri medicale, constituie infracțiunea de lovire…”.

Potrivit sentinței penale, victima a fost internată în perioada 14-19 martie 2003 în Spitalul Abrud, inculpații fiind condamnați la amendă penală, obligați la plata de daune materiale și morale: ”…inculpații vor fi obligați, în solidar, să achite 10.000.000 lei (n.n. 1.000 de lei), daune morale, reprezentând o justă reparație pentru suferința părții vătămate, care a fost bătută în public, internată apoi în Spitalul Abrud în perioada 14-19 martie 2003, cu fracturarea piramidei nazale”.

Legal, ca să fie foarte clar, Haiduc Nicolae Gigel are toate drepturile electorale, inclusiv dreptul de a candida la funcția de primar al orașului Câmpeni, întrucât prin trecerea timpului a intervenit reabilitarea de drept, constatată prin sentința penală nr. 12/2018 a Judecătoriei Câmpeni, prin care s-au șters din cazierul judiciar cele două condamnări penale. Hotărârea judecătorească de reabilitare șterge toate consecințele juridice penale și extrapenale ale condamnărilor, dar ea nu poate statua asupra autorității de lucru judecat din hotărârile de condamnare penală definitive. Haiduc Nicolae Gigel nu mai este un particular oarecare, iar cetățenii, alegătorii au un interes legitim să cunoască dacă persoanele care vor să acceadă la o funcție publică au săvârșit în trecut fapte prevăzute de legea penală pentru care au fost condamnați definitiv, cu atât mai mult dacă acestea au fost comise cu intenție și cu violență! Alianța USR PLUS a promovat tot timpul transparența, iar noi nu facem decât să îi ajutăm să fie exact așa cum au promis!

Contactat telefonic de ziarulunirea.ro, președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, a avut o opinie pe ”linia” principiilor susținute constant de partidul din care face parte: ”Candidatul la funcția de primar al orașului Câmpeni este membru al PLUS Alba. Noi le-am solicitat candidaților noștri să ne spună înainte de depunerea candidaturilor dacă au avut astfel de probleme în trecut. Dacă domnul respectiv ar fi fost membru USR, chiar dacă legal poate candida, noi i-am fi retras susținerea politică”.

Se pare că în momentul de față ”picioca” de la Câmpeni este în farfuria PLUS. Pot să o servească liniștiți alegătorilor, dar ar fi corect ca noi, cetățenii, să știm: ”vorba e, eu, alegător, eu, apropritar, eu pentru cine votez?”. Oricum, le propunem celor din Alianța USR PLUS un nou slogan de campanie: ”Gigel face ordine în Câmpeni”!

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Publicat

în

Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere instalate de rangerii Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini spectaculoase cu animalele sălbatice în mediul lor natural. Protagoniști sunt doi cerbi luptându-se pentru supremație.

Cerbul este des întâlnit în zona Munţilor Apuseni, unde există un habitat natural deosebit pentru acest animal sălbatic.

Cerbul este sociabil de toamna până primăvara, perioadă în care masculii se grupează pe cârduri conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. Doar cerbii foarte bătrâni sau foarte puternici trăiesc solitari.

Electrica Furnizare Discount

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, susţin cei de la Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj Bihor şi Alba.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Publicat

în

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare”, a declarat Grupul de Comunicare Strategică.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Publicat

în

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Un bărbat din municipiul Alba Iulia, în vârstă de 35 de ani, aflat în prezent închis în Penitenciarul Aiud, a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu executare pentru şantaj.

G. P. B. este acuzat că a şantajat doi tineri cu presupuse fapte de viol pentru a-i plăti anumite sume de bani. Infracţiunile au avut loc în 2016, dar abia în noiembrie 2021 există o primă decizie în dosarul penal.

Potrivit rechizitoriului, în toamna anului 2016, bărbatul, recomandându-se drept poliţist, a ameninţat un tânăr cu privire la faptul că o să fie tras la răspundere penală pentru comiterea unei presupuse fapte de viol dacă nu îi va remite în viitorul apropiat suma de 200 de lei.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, acesta l-a ameninţat cu moartea pentru a-l convinge să îi dea banii. G. P. B. se lăuda în perioada respectivă că este poliţist şi că este o persoană influentă („are bani, case şi maşini”).

La scurt timp după ce s-au cunoscut, acesta i-a propus viitoarei sale victime să se deplaseze la el acasă pentru a face cunoştinţă cu o fată. Tânărul a fost de acord şi a mers la locuinţa acestuia unde a întreţinut raporturi sexuale cu respectiva fată. La câteva zile după acest moment, tânărul a fost contactat de către şantajist, care i-a relatat că fata cu care întreţinuse relaţii sexuale a formulat împotriva sa plângere la poliţie pentru comiterea infracţiunii de viol. Cu aceeaşi ocazie, i-a cerut suma de 200 de lei pentru a-l „scăpa” de dosar.

Aceeaşi metodă a fost pusă în practică faţă de o a doua victimă, căreia i-a cerut suma de 500 de lei pentru ca să fie scăpat de o aşa-zisă faptă de viol. Activităţile desfăşurate de inculpat au determinat persoana vătămată să îi remită suma de 300 de lei, de frică să nu fie „arestată” şi să „ajungă la puşcărie”.

În perioada respectivă, G. P. B. acţiona şi ca proxenet al unei prostituate. De altfel, în octombrie 2018 a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. În noul dosar acesta a primit doi ani de închisoare, dar prin contopire cu vechea pedeapsă s-a ajuns la cinci ani şi două luni în regim de detenţie. Instanţa a scăzut perioada de trei ani şi aproape şase luni executată, începând cu luna mai 2018.

„Instanţa reţine că prin modul în care a conceput săvârşirea faptei demonstrează că este o persoană versată în câmpul infracţional totul fiind gândit la nivel elaborat, având reprezentarea urmărilor sale precum şi cu scop clar şi prefigurat, respectiv obţinerea unor sume de bani de la persoanele vătămate. În acest sens, inculpatul le prezenta persoanelor vătămate persoane de sex feminin dispuse să întreţină raporturi sexuale consimţite cu acestea, iar apoi ameninţa persoanele vătămate cu tragerea la răspundere penală pentru presupusele fapte de viol, respectiv le ameninţa cu acte de violenţă”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare