Un bărbat din județul Alba, amendat, deși susține că „doar planta panseluțe” în fața casei. Poziția IPJ Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un cetățean susține, într-o postare pe rețeaua de socializare faptul că un bărbat din Rădești ar fi fost amendat pe nedrept, pentru că nu avea scrisă data pe declarația prezentată polițiștilor în timp ce planta flori în fața casei.

„Toată lumea din Radesti îl știe pe Ali. A făcut o școală ajutătoare la Sancrai și de mai bine de 20 de ani sta în fosta casa a lui baciu Janos, de lângă baltă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Respectuos și tot timpul cu zâmbetul pe buze, trăiește din ajutor social și din ce mai lucrează cu ziua.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

In perioada asta de pandemie nu a mai putut merge la lucru și, stand acasă, s-a gândit sa planteze panseluțe în fata porții. Foarte neinspirat, pentru ca un echipaj de politie s-a oprit și i-a cerut declarația pe propria răspundere. Surprinzător, avea declarație. Doar ca nu era data pe ea. Si, astfel, politia l-a amendat cu 2000 de lei pentru ca planta panseluțe în fata casei lui, singur și fără sa iasă în stradă”, a scris bărbatul pe facebook.

Poziția IPJ Alba

Bărbatul amendat a fost întâlnit deseori prin sat, a fost de mai multe ori avertizat și i s-a pus în vedere să respecte regulile și normele de distanțare socială și prevederile ordonanțelor militare. În momentul în care a fost depistat nu planta nici o panseluță, le-a declarat polițiștilor ca vine de la magazin, însă nu avea nici o plasă cu cumpărături, au declarat pentru ziarulunirea.ro reprezentanții IPJ Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419