Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un bărbat din Cugir va fi trimis în Belgia, la închisoare – A violat o femeie internată într-un centru de recuperare psihiatrică din Liege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de apel Alba Iulia a dispus, recent, punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia, pe numele unui bărbat din Cugir, în vârstă de 37 de ani, care are de executat în această țară o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit informațiilor publicate de instanța din Alba Iulia, pe numele lui P. I. D. a fost emis la data de 18.11.2018, de autoritățile judiciare din Belgia – Curtea de Apel Liege, un mandat european de arestare prin care se solicită predarea bărbatului în vederea executării pedepsei de 3 ani închisoare din care mai are de executat 1.095 de zile.

”Din cuprinsul acestuia (n.r. mandatului de arestare) rezultă că persoana solicitată P. I. D. în data de 26.09.2014, în jurul orei 17.20 a întreținut relații sexuale cu o persoană de sex feminin care se afla internată într-un centru de recuperare psihiatrică în parcul centrului, prin constrângere și punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra , faptă prevăzute de art. 375, 376 Cod penal belgian și pedepsită cu închisoarea de maximum 15 ani”, se precizează în sentința penală a Curții de Apel Alba Iulia.

Potrivit aceluiași document, instanța mai reține că bărbatul din Cugir are antecedente penale, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de viol calificat, prin sentința penală din 02.10.2018 a Tribunalului din Liege, Belgia definitivă la 16.11.2018.

Din acest motiv, instanța din Alba Iulia a considerat justificată luarea măsurii preventive a arestului față cugirean și a dispus arestarea lui pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autoritățile judiciare ale statului solicitant, începând cu data de 02.02.2019 și până la data de 03.03.2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea