Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba și-a găsit casa jefuită când s-a întors din străinătate: Cum a reușit hoțul să obțină amânarea pedepsei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba și-a găsit casa jefuită când s-a întors din străinătate: Cum a reușit hoțul să obțină amânarea pedepsei

Un bărbat care a jefuit, noaptea, o locuință din localitatea Șard a fost condamnat la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Furtul a avut loc în noaptea de 27/28 decembrie 2019, iar prima decizie în instanță a fost pronunțată în 26 aprilie 2023.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Gruia D. a intrat, prin escaladare şi forţarea ferestrei bucătăriei, în imobilul din localitatea Şard, de unde a sustras mai multe bunuri, constând în două televizoare, bijuterii din aur, un motofierăstrău, două bormaşini, un flex, un picamer, haine, covoare, lenjerii de pat, parfumuri şi şampoane.

”Cu toate că inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptei, arătând cu ocazia audierii în faţa instanţei că a reparat prejudiciul doar deoarece se întâlnea des cu persoana vătămată şi îi era teamă de aceasta, din probele administrate reiese o altă situaţie de fapt”, se precizează în documentul emis de Judecătoria Alba Iulia.

Victima furtului a declarat că a aflat despre incident de la un vecin, care i-a comunicat că a auzit, în noaptea de 27/28 decembrie 2019, câinii lătrând, iar când a ieşit să vadă ce se întâmplă, a observat 3-4 persoane alergând dinspre locuința sa spre un autoturism parcat lângă moara din localitatea Şard. ”În cursul lunii iulie a anului 2020, când s-a întors în ţară, persoana vătămată a constatat lipsa bunurilor.

A mai susținut faptul că a avut o discuţie cu inculpatul, care a recunoscut că a intrat în imobil, însă a afirmat că a acţionat singur. Din declaraţia martorului reiese faptul că inculpatul s-ar fi angajat să achite suma de 2.000 de euro persoanei vătămate pentru a se împăca, fără a declara explicit că l-a auzit recunoscând comiterea faptei”, se mai precizează în hotărâre.

Instanţa a reținut că la dosar a fost depusă o declaraţie autentică din cuprinsul căreia rezultă că persoana vătămată s-a împăcat cu cel care i-a jefuit casa şi nu mai are nicio pretenţie de la acesta, ”însă raportat la momentul în care a intervenit împăcarea, respectiv după citirea actului de sesizare, această declaraţie poate fi avută în vedere doar în ceea ce priveşte soluţionarea laturii civile”.

Autorul furtului a fost condamnat, în final, la 2 ani de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea și să comunice schimbarea locului de muncă. Bărbatul a mai fost obligat la plata a 900 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea