Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, bătut pentru un loc de parcare: A avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba, bătut pentru un loc de parcare: A avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenție, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în stare de recidivă postcondamnatorie.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esență, că în data de 06.03.2022, în jurul orei 21.53, în faţa blocului, situat în municipiul Alba Iulia, pe fondul unor discuţii în contradictoriu cu privire la un loc de parcare, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona pieptului persoanei vătămate, persoana vătămată fiind proiectată cu spatele de un autovehicul, după care a căzut lovindu-se la nivelul coloanei vertebrale şi suferind o fractură a radiusului antebraţului stâng, leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 06.03.2022 prin lovire de corp/plan dur şi hiperflexia coloanei vertebrale lombare. Întrucât fractura – tasare a corpilor vertebrali L2-L3 a necesitat vertebro plastie numărul zilelor de îngrijiri medicale se prelungeşte la 60-65, interval ce cuprinde şi numărul de zile acordate iniţial prin RCML.

Fiind audiat în calitate de suspect, a uzat de dreptul de a nu face declaraţii, precizând că doreşte să se împace cu persoana vătămată. Fiind audiat în cursul urmăririi penale în calitate de inculpat, a declarat că persoana vătămată obişnuia să îi atragă atenţia cu privire la modul în care parchează autoturismul, iar în data de 06.03.2022, în jurul orei 21.00, între el şi persoana vătămată au existat mai multe discuţii spontane cu privire la modul în care a parcat autoturismul. Inculpatul a susținut că persoana vătămată a venit spre el cu intenţia de a-1 lovi, astfel că inculpatul 1-a împins cu podul palmei, iar persoana vătămată s-a dezechilibrat şi a căzut pe maşina sa, care era la o distanţă de 2 metri, inculpatul apelând 112, iar ulterior a intervenit un echipaj de poliţie şi unul de ambulanţă.

În faţa instanţei, inculpatul a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată, astfel cum a fost reţinută în rechizitoriu, uzând de procedura simplificată a recunoaşterii învinuirii.

Fişa de cazier judiciar a inculpatului relevă că nu este prima dată când inculpatul este cercetat pentru comiterea unei infracţiuni contra integrităţii corporale sau a sănătăţii, acesta fiind condamnat în trecut pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe la pedeapsa de 2000 lei amendă penală, pedeapsă care a atras revocarea suspendării condiţionate a executării unei pedepse anterioare aplicate pentru comiterea infracţiunii de furt.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea