Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, ajutat de fiul său, și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Agresorul a scăpat DOAR cu o amendă penală

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba, ajutat de fiul său, și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Agresorul a scăpat DOAR cu o amendă penală

Un bărbat din județul Alba a scăpat ieftin, după ce și-a bătut soția, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. A primit o amendă penală de 3.600 de lei, din partea Judecătoriei Alba Iulia.

Declarațiile femeii bătute de soț

Persoana vătămată a arătat că, în momentul în care a ajuns acasă, soţul ei, inculpatul din prezenta cauză, i-a reproşat că a ajuns târziu acasă şi că nu a cerut voie să plece.

În momentul în care a intenţionat să intre cu cumpărăturile în casă, inculpatul i-a pus mâna în gât persoanei vătămate, a împins-o, context în care aceasta a căzut, iar când se afla jos inculpatul a prins-o din nou de gât şi a lovit-o cu pumnul în faţă.

Persoana vătămată a mai relatat că în momentul în care inculpatul a prins-o de gât, a strigat să o lase în pace, dar inculpatul i-a spus că nu o să o creadă nimeni pentru că nu are probe.

Acesta a mai arătat că strigătele sale l-au alertat pe fiul lor, care a coborât şi i-a spus să nu mai urle pentru că este nebună. În continuare persoana vătămată arată că a urcat la etaj, unde a fost urmărită de către inculpat, context în care a continuat cearta între cei doi, iar inculpatul a vrut să scoată uşa din balamale, fiind ajutat în acest sens de fiul lor.

Persoana vătămată arată că l-a rugat pe inculpat să o lase în pace, dar acesta a prins-o de gât şi a trântit-o în pat. Aceasta a mai arătat că a fost amenințată cu moartea şi bătaia în repetate rânduri.

Declarațiile martorilor

Persoana vătămată a venit la locuința unor martorilor și le-a povestit că a fost agresată de soțul ei, martorii observând urme de violență în zona feței și gâtului persoanei vătămate, iar martora a transportat-o pe persoana vătămată la Spitalul Județean Alba Iulia.

Susținerile persoanei vătămate și ale martorilor de mai sus, se coroborează și cu certificatul medico – legal și cu constatările preliminare ale raportului de expertiză medico-legală, din care reiese faptul că persoana vătămată prezintă leziuni traumatice constând în echimoze și hematoame la nivel facial, excoriație facial și echimoză cervicală, care pot data din 25.07.2021, s-au putut produce prin lovire cu corpuri contondente la nivel facial și contenție cu mâna asupra gâtului și necesita 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Declarațiile inculpatului

Inculpatul a arătat că a întrebat-o pe soţia sa de unde vine, aceasta i-a răspuns că vine de la bărbaţi, context în care, susţine inculpatul, i-a solicitat să plece de unde a venit. În acel moment persoana vătămată a început să ţipe, iar când s-a întors s-a lovit de un stâlp aflat la intrarea în casă. Inculpatul susţine că persoana vătămată s-a lovit în zona în care purta ochelarii, aceştia i-au căzut, iar ea s-a aplecat după ei. Ulterior a coborât fiul lor care a auzit gălăgie. Inculpatul susţine că nu se afla lângă persoana vătămată în acele momente.

Declarațiile fiului

Audiat în calitate de martor, fiul acestora a declarat că cearta dintre părinţii săi a avut loc după ce mama sa s-a întors acasă şi fiind întrebată de tatăl său de unde vine, aceasta a răspuns că vine de la bărbaţi.

Martorul a mai declarat că tatăl său a prins-o pe mama sa de plasa pe care o avea în mână, intenţionând să o scoată afară, context în care persoana vătămată a călcat pe lângă o treaptă şi s-a lovit de stâlpul din faţa scărilor, lovindu-se în cădere în zona feţei.

Martorul susţine că a fost prezent în momentul în care persoana vătămată a alunecat pe scări, aspect care este contrazis atât de către inculpat, cât şi de persoana vătămată.

În evaluarea credibilităţii martorului, instanţa are în vedere că acesta a arătat că nu mai vorbeşte cu mama sa de aproximativ trei ani de zile, deşi locuiesc în aceeaşi casă şi că este supărat pe ea pentru că i-a scos logodnica afară din casă.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia

„În temeiul art. 199 alin. 1 raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3.600 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 240 zile amendă cu suma de 15 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de violenţă în familie.

În baza art. 397 alin. 1 Cod de procedură penală, raportat la art. 19, art. 20 alin. 1 şi 2, Cod de procedură penală, coroborat cu art. 1349, art. 1357, art. 1381 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă, sens în care obligă inculpatul la plata sumei de 1.600 lei cu titlu de daune morale”, arată hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea