Un aparat de terapie laser staționar va intra în dotarea Spitalului Municipal Sebeș

Astăzi, în ședința de consiliu local Sebeș, la inițiativa consilierului local Radu Cristian, a fost aprobată achiziționarea unui aparat de terapie laser staționar cu touch screen pentru dotarea Compartimentul de recuperare a Spitalului (Fizioterapie).

Potrivit consilierului local proiectul său referitor la achiziționarea unui aparat de terapie laser staționar cu touch screen pentru dotarea Compartimentul de recuperare a Spitalului (Fizioterapie) a fost adoptat astăzi în cadrul ședinței de Consiliu Local.

„În 8 aprilie anul curent am solicitat un punct de vedere Spitalului Municipal cu privire la nevoia dotării cu un astfel aparat pentru tratament. Răspunsul l-am primit în 13 aprilie, când reprezentanții Spitalului mi-au confirmat că este necesar un astfel de echipament pentru orașul nostru. În aceeași zi am depus proiectul la Primărie și Consiliul Local.

Astfel, urmare a acestui demers pe care l-am făcut cu toată inima, 1000 de pacienți vor beneficia de tratament în regim ambulatoriu fără a fi nevoiți să mai bată drumul până la Alba Iulia pentru a face respectiva terapie.

Împreună facem Sebeșul mai sănătos!”

Laser terapia este o metodă terapeutică relativ nouă în România. Terapia cu laser de putere mică este nedureroasă, atraumatică și aseptică, nu emite radiații ionizante (cu potențial cancerigen) și este total lipsită de efecte adverse sau secundare.

Lungimile de undă folosite de laserele noastre terapeutice au între 500nm și 904nm, raza laser având efecte de biostimulare asupra țesuturilor.

Efectele Laser Terapiei

  • Stimularea imunității locale;
  • Îmbunătățirea circulației limfatice și sanguine;
  • Stimularea metabolismului celular;
  • Stimularea producerii „anestezicelor naturale” de tip endorfine si prostaglandine;
  • Efect bactericid și antiviral;
  • Efect analgezic – diverși autori ai literaturii de specialitate menționează faptul că eficiența biostimulării laser este mai mare decât a terapiei clasice de fizioterapie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...