Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat

Un angajat al unei săli de jocuri din Aiud a delapidat firma cu care avea relațiile contractuale cu peste 27.000 de lei. Bărbatul (Marius C.), amator de păcănele, a sustras de două ori bani din casieria societății, pe care i-a jucat și i-a pierdut la aparatele de jocuri de noroc pe care chiar el le supraveghea.

În timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de lucrător comercial, și-a însușit suma de 19.200 de lei din gestiunea punctului de lucru, respectiv suma de 8.310 lei, sume pe care le-a folosit în scop personal (la jocurile de noroc), cauzând astfel un prejudiciu total persoanei vătămate în cuantum de 27.510 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Administratorul firmei a declarat că societatea are ca obiect de activitate jocurile de noroc, menționând că la punctul de lucru la care a fost angajat inculpatul funcționează 12 aparate tip slot machine. Când s-a prezentat la punctul de lucru, în prezența angajatei care urma să înceapă schimbul de zi, bărbatul i-a relatat că a luat din banii societății suma de 19.200 de lei, bani pe care i-a utilizat la aparatele de jocuri de noroc aflate în sală.

Martora relatează că a luat decizia de a nu îl concedia pe inculpat întrucât acesta a promis că va restitui societății întreaga sumă de bani, dar, ulterior, cu ocazia predării schimbului, inculpatul i-a comunicat că a mai luat din sertarul unității 8.310 lei, sumă pe care a utilizat-o în timpul programului la aparatele de jocuri electronice din incinta punctului de lucru. În acest context, având în vedere și problemele asemănătoare întâmpinate în trecut, i-a cerut inculpatului să consemneze pe o coală de hârtie tip A4 că a folosit în scop personal întreaga sumă de 27.510 lei”, se mai susține în dosar.

La momentul desfacerii contractului de muncă, acesta trebuia să restituie societății aproximativ 21.000 lei.

Instanța a constatat că bărbatul are vârsta de 50 de ani, a absolvit 8 clase, desfășoară activități lucrative (fiind zilier) și a manifestat o conduită procesuală sinceră și nu este cunoscut cu antecedente penale. Acesta a efectuat demersuri în vederea acoperirii prejudiciului cauzat, însă acestea nu au fost constante, prejudiciul nefiind integral recuperat.

În final, a primit 1 an și 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Trebuie să muncească 60 de zile în folosul comunității și să restituie firmei la care a lucrat suma de 22.290 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș, a primit sume de bani periodic pentru a permite unei persoane să sustragă lemne din pădurea administrată de el: A fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș, a primit sume de bani periodic pentru a permite unei persoane să sustragă lemne din pădurea administrată de el: A fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită Un fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș RA a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea