Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat
Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat
Un angajat al unei săli de jocuri din Aiud a delapidat firma cu care avea relațiile contractuale cu peste 27.000 de lei. Bărbatul (Marius C.), amator de păcănele, a sustras de două ori bani din casieria societății, pe care i-a jucat și i-a pierdut la aparatele de jocuri de noroc pe care chiar el le supraveghea.
„În timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de lucrător comercial, și-a însușit suma de 19.200 de lei din gestiunea punctului de lucru, respectiv suma de 8.310 lei, sume pe care le-a folosit în scop personal (la jocurile de noroc), cauzând astfel un prejudiciu total persoanei vătămate în cuantum de 27.510 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Administratorul firmei a declarat că societatea are ca obiect de activitate jocurile de noroc, menționând că la punctul de lucru la care a fost angajat inculpatul funcționează 12 aparate tip slot machine. Când s-a prezentat la punctul de lucru, în prezența angajatei care urma să înceapă schimbul de zi, bărbatul i-a relatat că a luat din banii societății suma de 19.200 de lei, bani pe care i-a utilizat la aparatele de jocuri de noroc aflate în sală.
”Martora relatează că a luat decizia de a nu îl concedia pe inculpat întrucât acesta a promis că va restitui societății întreaga sumă de bani, dar, ulterior, cu ocazia predării schimbului, inculpatul i-a comunicat că a mai luat din sertarul unității 8.310 lei, sumă pe care a utilizat-o în timpul programului la aparatele de jocuri electronice din incinta punctului de lucru. În acest context, având în vedere și problemele asemănătoare întâmpinate în trecut, i-a cerut inculpatului să consemneze pe o coală de hârtie tip A4 că a folosit în scop personal întreaga sumă de 27.510 lei”, se mai susține în dosar.
La momentul desfacerii contractului de muncă, acesta trebuia să restituie societății aproximativ 21.000 lei.
Instanța a constatat că bărbatul are vârsta de 50 de ani, a absolvit 8 clase, desfășoară activități lucrative (fiind zilier) și a manifestat o conduită procesuală sinceră și nu este cunoscut cu antecedente penale. Acesta a efectuat demersuri în vederea acoperirii prejudiciului cauzat, însă acestea nu au fost constante, prejudiciul nefiind integral recuperat.
În final, a primit 1 an și 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Trebuie să muncească 60 de zile în folosul comunității și să restituie firmei la care a lucrat suma de 22.290 de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Noua armă de asalt produsă la Cugir se află în faza de omologare: Procesul durează șase luni
VIDEO | Noua armă de asalt produsă la Cugir se află în faza de omologare: Procesul durează șase luni Atăzi, 14 noiembrie 2024, directorul general al Fabricii de Arme Cugir a expus stadiul în care se află procesul de omologare al armei de asalt fabricată în cadrul societății. Potrivit acestuia, în momentul de față se […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ