Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ultimul focar de pestă porcină africană din Alba a fost stins: Care este condiția pentru redeschiderea târgurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimul focar de pestă porcină africană din Alba a fost stins: Care este condiția pentru redeschiderea târgurilor

Focarul de pestă porcină africană din Munţii Apuseni a fost stins. Depistat în prima jumătate a lunii ianuarie la un animal dintr-o gospodărie din orașul Câmpeni, ultimul focar activ din județul Alba, a fost stins în această săptămână de către autoritățile sanitar veterinare.

Toate cele aproape 300 de capete de porcine examinate clinic de către medicii veterinari în cele aproape 100 de gospodării aflate atât în zona de protecție cât și în zona de supraveghere erau sănătoase. Astfel s-a declarat închiderea focarului de pestă porcină africană din Câmpeni.

În zona de protecție a focarului fuseseră incluse, pe o rază de 3 kilometri, localitățile Câmpeni, Poduri, Vârși, Boncești, Gura Sohodol, Lazuri, Mihoiești și Burzonești, iar alte peste 25 de localități s-au aflat în zona de supraveghere.

Târgurile de animale din zonă pot fi redeschise dacă localitățile nu se află sub interdicții din cauza eventualelor cazuri de pestă porcină africană la mistreți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea