Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ultima etapă, sâmbătă, ora 15.00, pe „Arena Cugir”: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia, derby „de Alba” cu miză imensă… pentru vizitatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima etapă a sezonului regular din Liga 3, sâmbătă, ora 15.00, pe „Arena Cugir”: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia, derby „de Alba” cu miză imensă… pentru vizitatori!

Sâmbătă, la ora 15.00, pe „Arena Cugir”, în ultima rundă a sezonului regular, se dispută derby-ul „de Alba” dintre Metalurgistul Cugir și CSM Unirea Alba Iulia, un duel cu o miză imensă pentru vizitatori. Rivalitatea dintre cele două combatante cunoaște astfel un nou episod fierbinte: albaiulienii își joacă sub Drăgana ultima șansă de a se califica în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3, însă depind și de ce se va întâmpla la Sebeș sau Mediaș! Mereu duelurile dintre cele două grupări, indiferent de conjunctură și poziția din clasament, au avut o orgolii și ambiții suplimentare, iar această întâlnire, cu atât mai mult, se anunță una incendiară.

„Roș-albaștrii”, clasați pe poziția a 7-a, cu 23 de puncte, s-au împăcat cu ideea că vor evolua, pentru prima dată, în play-out, însă, pe de altă parte albaiulienii (locul 5, 28 de puncte) nădăjduiesc, pe ultima sută de metri, să depășească în ierarhie concitadina CSU Alba Iulia, cu care se află la egalitate de puncte. „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri sunt singurii din serie cu maximum de puncte în primăvară (două succese la Zlatna) și 3 victorii la rând, dar au în față o nouă „finală”. Dacă în cazul oaspeților nu sunt absențe, în schimb din formula amfitrionilor vor lipsi P. Păcurar și Dohotariu – suspendați, Kiraly – indisponibil, urmând să revină Tăban – după accidentare. Va fi o confruntare aparte, fără îndoială, pentru cugireanul Bogdan Petric, în premieră adversar al formației din orașul natal, acesta fiind instalat în urmă cu două luni în funcția de team manager al CSM Unirea Alba Iulia.

În toamnă, pe „Cetate”, uniriștii s-au impus cu 2-1 (0-0), dublă Istrate, respectiv autogol Vomir, înregistrând al 3-lea meci consecutiv adjudecat împotriva rivalilor.

Miza este numai pentru o singură echipă, dar orgoliile rămân același în derby «de Alba». Așa s-a întâmplat și anii trecuți, când noi eram sus iar Unirea avea probleme. Noi vom face tot posibilul să învingem, nu ne interesează cine intră în play-off”, a precizat Lucian Itu.

„Suntem înaintea ultimului joc dintre cele 3 decisive pentru noi. E nevoie să ne concentrăm pe ce avem de făcut, să câștigăm. Cel mai important rămâne jocul nostru și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a lua toate punctele. Coroborat cu celelalte rezultate, vom vedea dacă vom reuși să ne calificăm în play-off”, a declarat Alexandru Pelici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea