Rămâi conectat

Ştirea zilei

UCIGAȘUL din Alba al unei femei din Timiș rămâne în arest: Magistrații i-au respins cererea de a fi cercetat la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

UCIGAȘUL din Alba al unei femei din Timiș rămâne în arest: Magistrații i-au respins cererea de a fi cercetat la domiciliu

Bărbatul din județul Alba, care ar fi ucis o femeie de 77 de ani, în Timișoara, rămâne în arest preventiv. Magistrații Tribunalului Timiș au respins ca neîntemeiată cererea acestuia de a fi cercetat în arest la domiciliu.

„Respinge cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, ca neîntemeiată. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2023 şi până la data de 13.12.2023 inclusiv, faţă de inculpatul D T, cercetat pentru infracţiunile de omor calificat, (omorul pentru a înlesni sau ascunde săvârşirea unei infracţiuni) şi tâlhărie”, se arată în motivarea pe scurt a instanței.

Citește și: Bărbat din Alba, suspectat că a UCIS o femeie în Timișoara: A fost găsit beat chiar în casa victimei

Bărbatul a intrat în locuinţa unei femei din Timişoara şi a atacat-o, lovind-o în cap şi corp, inclusiv cu un ”obiect tăietor-înţepător” în torace, leziunile ducând la decesul victimei.

”În data de 15 august 2023, în jurul orelor 18:00, în timp ce se afla în apartamentul victimei din Timişoara, în scopul sustragerii de bunuri şi sume de bani, inculpatul ar fi lovit victima cu obiecte contondente la nivelul capului şi al corpului, în zone vitale, dar şi cu un obiect tăietor-înţepător în torace, lovituri care au avut ca urmare producerea unui stop cardio-respirator şi politraumatisme şi care au provocat leziuni ce au condus la decesul acesteia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara”, a transmis la data respectivă Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citește și: UCIGAȘUL din Alba al unei femei din Timiș, obișnuit al instanțelor: Și-a amenințat soția cu cuțitul, și-ar fi agresat sexual fiica și a condus beat

Bărbatul din județul Alba are un trecut plin de „întâlniri” în instanță. În primăvara acestui an, soția bărbatului a obținut un ordin de protecție împotriva sa, pentru violență domestică, după ce a amenințat-o cu cuțitul.

În luna iunie a anului 2022 acesta a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare, cu amânarea aplicării, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Femeia din Alba Iulia, mamă a patru copii, care s-a înrolat în armată la vârsta de 42 de ani, împărtășește o poveste impresionantă. Familia Mariei a petrecut 18 ani în Italia și s-a întors în țară în 2017. Maria Cioruța, așa cum a fost prezentată de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, a făcut cunoscută decizia sa de a se alătura armatei.

„Sunt Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. În acest an, am decis să mă alătur armatei. În 1999, am plecat în străinătate și am rămas acolo până în 2017, când, împreună cu soțul meu, am hotărât să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, România a fost mereu pentru noi „acasă””, a declarat Maria într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

După o lungă perioadă dedicată exclusiv familiei, Maria a simțit nevoia de a-și dedica timp și carierei. Ea menționează că influența fiicei sale, care studiază la Colegiul Militar din Craiova, a fost esențială în luarea acestei decizii.

„Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred că aș fi avut curajul să mă alătur dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Desigur, fără susținerea familiei nu aș fi putut face această alegere”, a adăugat Maria.

Ea relatează că perioada de instrucție a fost intensă, implicând adaptarea la un program strict, purtarea uniformei și a bocancilor pe tot parcursul zilei, cunoașterea armamentului și efectuarea tragerilor.

„Am reușit să depășim toate acestea datorită instructorilor, o echipă de profesioniști și oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele”, a subliniat ea.

Maria menționează cu mândrie și emoție momentul în care ea și fiica sa s-au regăsit „în uniformă într-o zi atât de importantă precum cea în care eu am depus Jurământul militar”. Ea se declară recunoscătoare și mândră de oportunitatea avută.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare