Ziarul Unirea

TVA de 5 la sută la alimente nu se poate, ne spune preşedintele Băsescu! Mai bine să se ocupe SRI de siguranţa alimentară…

După ce anul trecut PDL împreună cu celelalte partide sau formaţiuni din Coaliţia guvernamentală au votat din neatenţie sau prostie crasă, proiectele opoziţiei de reducere a TVA la alimentele de bază la 5% şi de limitare a impozitării pensiilor mai mici de 2000 de lei, anul acesta, când preşedintele Băsescu a retrimis proiectele în Parlament pentru reexaminare, PDL a dat bir cu fugiţii din Senat şi, respingerea lor, aşa cum şi-a dorit locatarul de la Cotroceni, nu a mai putut fi îndeplinită, din lipsă de voturi ascultătoare!
Preşedintele Băsescu a decis anul trecut că numai cetăţenii trebuie să suporte efectele dezastruoase ale crizei economice şi financiare prin care trece încă ţara, fără ca cei care au amplificat dezastrul, guvernanţii săi, îngrozitor de diletanţi şi extrem de păguboşi, să dea în vreun fel socoteală pentru incapacitatea de a face ceva concret sau de a lua vreo măsură care să ajute economia, aşa cum au făcut vecinii noştri, Bulgaria, Ungaria, Ucraina etc…
Când noi, cei din Opoziţie am încercat să uşurăm coşul zilnic al românilor, măcar cu o reducere a TVA la alimentele de bază, toţi portocaliii, la unison, ne spun că nu se poate nici acum, pentru că nu este sustenabil!
Păi de ce, domnule Băsescu, este suportabil pentru români să plătească peste noapte un TVA de 24% pentru tot ce se vinde în ţara asta, doar pentru că aşa vreţi dumneavoastră să le impuneţi, iar atunci când vine vorba de o gură de oxigen pentru cei pe care i-aţi condamnat la foamete îndelungată şi sărăcie lucie, o reducere a TVA doar la alimentele de bază, nu mai este în niciun caz sustenabilă?
Cum demonstraţi acest lucru, domnule Boc, dacă pentru şosele, telegondolele şi patinoarele doamnei Udrea, aveţi la dispoziţie vreo 3-4 miliarde de euro de cheltuit, iar pentru cei pe care i-aţi silit să intre în şomaj, ajungând să nu mai aibe cu ce să-şi plătească facturile şi ratele, cei pe care i-aţi lăsat fără medicamente şi alocaţii  sau cărora le-aţi furat şi pâinea zilnică de pe masă, tot nu aveţi vreo posibilitate de mai bine, nici în 2011? Reducerea TVA la alimentele de bază nu are nicio legătură cu fluxurile încasărilor dumneavoastră de TVA, domnilor guvernanţi! Şi acest lucru îl ştiţi foarte bine, dar preferaţi să aruncaţi din nou, în ochii celor sărăciţi voluntar de dumneavoastră, praful imposibilităţilor infinite şi al austerităţilor fără margini!
Dacă preşedintele Traian Băsescu, prin ce a declarat săptămâna trecută, referitor la faptul că: riscurile privind siguranţa alimentară vizează, în cazul României, preţurile, menţionând că o evoluţie rapidă a acestora ar reprezenta un risc pentru români, crede că a rezolvat problema creşterilor fulminante de preţuri, care au pus pe butuci bugetele familiale ale românilor, înseamnă că vorbele goale ţin de foame pe termen nelimitat, după opinia dumnealui!
Dar ceea ce este dezgustător de-a dreptul şi imposibil de tolerat pentru orice cetăţean greu încercat de numeroasele crize la care a fost supus în ultimii doi ani este declaraţia stupefiantă a preşedintelui, cum că: SRI are ca prioritate securitatea alimentară a românilor!
Nu, domnule preşedinte! SRI nu poate rezolva orice problemă în România pe care guvernanţii dumneavoastră sunt incapabili să o gestioneze!
Această instituţie poate să contribuie oarecum la diminuarea evaziunii fiscale, prin semnalarea unor cazuri importante în acest sens, dar securitatea alimentară a românilor este în primul rând legată de posibilitatea acestora de a-şi putea permite alimente la preţuri decente şi de a fi lăsaţi să aibe salarii şi pensii, neciopârţite permanent şi nesufocate de inflaţie!
Ori guvernele dumneavoastră dragi nu au făcut nimic, domnule preşedinte, astfel încât românii să nu ajungă să moară de foame în propria lor ţară, sărăciţi de austerităţile dumneavoastră nemaiîntâlnite după mai bine de două decenii de democraţie, obţinută cu mari sacrificii!
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Schimbarea la față a Palatului Principilor, mai aproape de realitate: Licitația de peste 12 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

HH 30 martie 2011 at 9:50

GUVERNUL NU POATE SA FACA ( SI DACA AR VREA ! ) NIMIC BUN PENTRU CA ESTE INCAPABIL. IN AFARA DE TAIERI ( DE LA PROSTI ) , PE CARE LE-A RAPORTAT CA ECONOMII NU A FACUT NIMIC.
PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE : ” SA LUAM DE LA SARACI SA DAM LA BOGATI „- CONSTRUINDU-LE PROSTILOR UN SCENARIU COMFORM CARUIA SE REFORMEAZA STATUL, VA FI MAI BINE,……………..

da 30 martie 2011 at 11:45

Romania ,o tara condusa de politicieni mafioti din 89″

Gogu 30 martie 2011 at 15:10

Esti pe spate Atanasiule.
Adica scaderea de la 24% la 5%, nu influenteaza fluxurile de numerar? Si asta la alimentele de baza care au ponderea cea mai mare in cosul de consum?
Dar cand mataluta erai la armata si faceai investitii aberante, atunci de ce n-ai tinut cont de romanii de rand?
Hai BRE, ne leshi?

gogu 30 martie 2011 at 15:32

daca nu te-ai prins, aici e ca si cu cota unica, a scazut – au crescut incasarile pt ca tot mai multa lume prefera sa o plateasca decat sa riste.
lasa bre ca investitiile le fac portocalii tai in frunte cu basinescu: de 4 miliarde $ avioane second hand si parcurile la sate ale lui udrea.

Gogu 30 martie 2011 at 16:38

E Basescu al meu cat e si al tau.
Dar nu amesteca TVA-ul la produsele de baza cu cota unica, ca nu tine.
Evaziunea nu se face la paine, lapte, oua, se face la tigari alcool, produse scumpe si care in general se importa.
Las-o incet pana iti creste litera mare.

gogu 30 martie 2011 at 19:26

-la paine evaziunea e de peste 50% , la cate brutarii iti da bon fiscal? le poti numara pe degetele de la o mana si sa fii si ciung.
-degeaba ai litera mare daca nu si „inteapa”

Gogu 30 martie 2011 at 19:36

Cate brutarii sunt in orase?
Cat din populatie ia direct de la brutarii? Tu te referi la chichinete, pt ca cele mari nu-si desfac singure produsele ci vand prin terti.
Nu inventa apa calda, las-o incet.

NECUNOSCUT 30 martie 2011 at 21:01

Sa fiti siguri ca brutariile fac evaziune fiscala, stiu sigur brutarii cumpara faina de la tarani care nu au cum sa dea factura si atunci brutaru cum sa raporteze painea obtinuta din aceasta faina prin evaziune nu.

Comentariile sunt oprite