Rămâi conectat

Ştirea zilei

TVA de 5 la sută la alimente nu se poate, ne spune preşedintele Băsescu! Mai bine să se ocupe SRI de siguranţa alimentară…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce anul trecut PDL împreună cu celelalte partide sau formaţiuni din Coaliţia guvernamentală au votat din neatenţie sau prostie crasă, proiectele opoziţiei de reducere a TVA la alimentele de bază la 5% şi de limitare a impozitării pensiilor mai mici de 2000 de lei, anul acesta, când preşedintele Băsescu a retrimis proiectele în Parlament pentru reexaminare, PDL a dat bir cu fugiţii din Senat şi, respingerea lor, aşa cum şi-a dorit locatarul de la Cotroceni, nu a mai putut fi îndeplinită, din lipsă de voturi ascultătoare!
Preşedintele Băsescu a decis anul trecut că numai cetăţenii trebuie să suporte efectele dezastruoase ale crizei economice şi financiare prin care trece încă ţara, fără ca cei care au amplificat dezastrul, guvernanţii săi, îngrozitor de diletanţi şi extrem de păguboşi, să dea în vreun fel socoteală pentru incapacitatea de a face ceva concret sau de a lua vreo măsură care să ajute economia, aşa cum au făcut vecinii noştri, Bulgaria, Ungaria, Ucraina etc…
Când noi, cei din Opoziţie am încercat să uşurăm coşul zilnic al românilor, măcar cu o reducere a TVA la alimentele de bază, toţi portocaliii, la unison, ne spun că nu se poate nici acum, pentru că nu este sustenabil!
Păi de ce, domnule Băsescu, este suportabil pentru români să plătească peste noapte un TVA de 24% pentru tot ce se vinde în ţara asta, doar pentru că aşa vreţi dumneavoastră să le impuneţi, iar atunci când vine vorba de o gură de oxigen pentru cei pe care i-aţi condamnat la foamete îndelungată şi sărăcie lucie, o reducere a TVA doar la alimentele de bază, nu mai este în niciun caz sustenabilă?
Cum demonstraţi acest lucru, domnule Boc, dacă pentru şosele, telegondolele şi patinoarele doamnei Udrea, aveţi la dispoziţie vreo 3-4 miliarde de euro de cheltuit, iar pentru cei pe care i-aţi silit să intre în şomaj, ajungând să nu mai aibe cu ce să-şi plătească facturile şi ratele, cei pe care i-aţi lăsat fără medicamente şi alocaţii  sau cărora le-aţi furat şi pâinea zilnică de pe masă, tot nu aveţi vreo posibilitate de mai bine, nici în 2011? Reducerea TVA la alimentele de bază nu are nicio legătură cu fluxurile încasărilor dumneavoastră de TVA, domnilor guvernanţi! Şi acest lucru îl ştiţi foarte bine, dar preferaţi să aruncaţi din nou, în ochii celor sărăciţi voluntar de dumneavoastră, praful imposibilităţilor infinite şi al austerităţilor fără margini!
Dacă preşedintele Traian Băsescu, prin ce a declarat săptămâna trecută, referitor la faptul că: riscurile privind siguranţa alimentară vizează, în cazul României, preţurile, menţionând că o evoluţie rapidă a acestora ar reprezenta un risc pentru români, crede că a rezolvat problema creşterilor fulminante de preţuri, care au pus pe butuci bugetele familiale ale românilor, înseamnă că vorbele goale ţin de foame pe termen nelimitat, după opinia dumnealui!
Dar ceea ce este dezgustător de-a dreptul şi imposibil de tolerat pentru orice cetăţean greu încercat de numeroasele crize la care a fost supus în ultimii doi ani este declaraţia stupefiantă a preşedintelui, cum că: SRI are ca prioritate securitatea alimentară a românilor!
Nu, domnule preşedinte! SRI nu poate rezolva orice problemă în România pe care guvernanţii dumneavoastră sunt incapabili să o gestioneze!
Această instituţie poate să contribuie oarecum la diminuarea evaziunii fiscale, prin semnalarea unor cazuri importante în acest sens, dar securitatea alimentară a românilor este în primul rând legată de posibilitatea acestora de a-şi putea permite alimente la preţuri decente şi de a fi lăsaţi să aibe salarii şi pensii, neciopârţite permanent şi nesufocate de inflaţie!
Ori guvernele dumneavoastră dragi nu au făcut nimic, domnule preşedinte, astfel încât românii să nu ajungă să moară de foame în propria lor ţară, sărăciţi de austerităţile dumneavoastră nemaiîntâlnite după mai bine de două decenii de democraţie, obţinută cu mari sacrificii!
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

SCANDAL de SPIONAJ în România: Au loc percheziții DIICOT la o companie din industria energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL de SPIONAJ în România: Au loc percheziții DIICOT la o companie din industria energiei

Compania NIS Petrol se află în mijlocul unei anchete penale derulată de procurorii români, în care planează suspiciuni de spionaj în favoarea Gazprom.

Mai multe percheziții au fost derulate luni dimineața în mai multe locaţii din Timişoara şi Bucureşti aparţinând firmei NIS Petrol, controlată de compania rusească Gazprom Neft.

Ancheta penală vizează transmiterea ilegală a unor date informatice şi secrete de serviciu, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

„La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte dintre acestea desfăşurându-se în sediul şi punctele de lucru aparţinând unei companii multinaţionale, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice”, a anunţat DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la sediul companiei NIS Petrol din Timişoara, puncte de lucru, dar şi locuinţele unor angajaţi.

NIS Petrol este o companie petrolieră sârbească cu activităţi în sud-estul Europei, parte a grupului rusesc Gazprom Neft.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente şi computere.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de news.ro, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| AVARIA de la barajul lacului de acumulare Tăul Mare: Cu cât a scăzut cota apei până acum. Se folosesc trei motopompe pentru refularea apei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AVARIA de la barajul lacului de acumulare Tăul Mare: Cu cât a scăzut cota apei până acum. Se folosesc trei motopompe pentru refularea apei

Se continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicola cu 3 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar 2 motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită).

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 97 cm (față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate la ora 18:30 de reprezentanții SGA;

Elit - Gustul Desăvârșit

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată, locuiesc un total de 268 persoane, din care 158 s-au autoevacuat, 105 au refuzat evacuarea și 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autoritățile publice (internatul școlar de la liceul din Abrud).

Forțe și mijloace angrenate la acest moment:
ISU Alba: 13 militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 1 microbuz, 2 autoturisme, 1 autospeciale de interventie, 1 barcă BP 4;
ISU BH – 2 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU MS – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU HD – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU CJ – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
IJJ Alba – 4 jandarmi cu 2 auto;
IPJ Alba – 4 politisti cu 2 auto;
SGA- 2 persoane cu 2 auto.

Totodată, au fost constituite 4 echipe mixte (ISU, IPJ, IJJ) în vederea informării populației privind importanta evacuării preventive.
CLSU Roșia Montană intervine cu un excavator pentru amenajarea unei rampe in vederea facilitării accesului motopompelor spre profunzimea lacului deoarece ca urmare a scăderii nivelului apei nu vor mai putea face absorbție.

În cursul zilei de azi s-au efectuat diferite activități în vederea identificării unor soluții cât mai optime și eficiente de organizare a intervenției, astfel:

Personal ABA Mureș și SGA Alba (15 persoane) au monitorizat și măsurat nivelul apei din lacul de acumulare Tăul Mare, au monitorizat cursul de apa în aval de baraj, au efectuat măsurători topo atât la corpul barajului cât și la lacul de acumulare, au efectuat măsurători privind rezistivitatea corpului barajului, consistența barajului, s-a verificat cu un sonar adâncimea apei.

În urma acestor măsurători se concluzionează faptul ca din cei 18 m înălțime din zona turnului de manevră, cca 6 m sunt colmatați. În cursul zilei de mâine, se vor face măsurători batrimetrice pe chiuveta lacului, pentru a stabili cu certitudine gradul de colmatare, si reactualizarea curbelor volumetrice.

Personalul Hidroelectrica Sebeș (3 pers cu 1 auto) au verificat integritatea galeriei de golire;
Personal STPS (1 cadru cu 1 auto) și MAPN (2 cadre) au realizat o recunoaștere pentru a identifica soluții în vederea amplasării motopompelor cât mai aproape de luciul apei.

În ultimele zile la Stația meteorologică Roșia Montană s-au înregistrat următoarele precipitații:
30.09.2022 ora 6.00 – 01.10.2022 ora 6.00 = 0.4 l/mp;
01.10.2022 ora 6.00 – 02.10.2022 ora 6.00 = 17.0 l/mp;
02.10.2022 ora 6.00 – 03.10.2022 ora 6.00 = 3.4 l/mp;
03.10.2022 ora 6.00 – 03.10.2022 ora 16.00 = 6.4 l/mp.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Românii iși cumpără mașini în plină CRIZĂ: Vânzările au crescut cu 8% în ultima perioadă

Culda Ionică

Publicat

în

Românii iși cumpără mașini în plină CRIZĂ: Vânzările au crescut cu 8% în ultima perioadă

Numărul de autoturisme noi înmatriculate în România, în primele nouă ale anului, s-a majorat cu aproape 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, relevă datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), citate luni de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

La nivelul lunii septembrie 2022, statistica oficială arată că înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 33,38%, faţă de aceeaşi lună din 2021, până la un volum de 11.927 de unităţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit sursei citate, pe primele nouă luni din acest an, aceleaşi înmatriculări au atins valoarea de 95.276 de unităţi, în creştere cu 7,94%, raportat la perioada similară a anului anterior, când au fost consemnate 88.262 de unităţi.

În clasamentul mărcilor înmatriculate în perioada ianuarie – septembrie 2022, pe primul loc de află Dacia, cu 27.709 de unităţi, urmată de Toyota – cu 7.802 de unităţi, Hyundai (7.473), Ford (6.845), Skoda (6.405), Volkswagen (6.136), Renault (5.429), Peugeot (2.802) şi Mercedes (2.669).

În ceea ce priveşte autoturismele second hand, înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins un număr de 28.579 de unităţi, în prima lună de toamnă din acest an, în scădere cu 18,63% comparativ cu septembrie 2021.

Pe acelaşi segment, dar în primele nouă luni ale anului în curs, înregistrările pe plan naţional au ajuns la 241.992 de unităţi, cu 20,69% mai puţine decât în perioada similară din anul precedent (305.140 de unităţi).

Sursă:agerpress.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea