Rămâi conectat

Ştirea zilei

TVA de 5 la sută la alimente nu se poate, ne spune preşedintele Băsescu! Mai bine să se ocupe SRI de siguranţa alimentară…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce anul trecut PDL împreună cu celelalte partide sau formaţiuni din Coaliţia guvernamentală au votat din neatenţie sau prostie crasă, proiectele opoziţiei de reducere a TVA la alimentele de bază la 5% şi de limitare a impozitării pensiilor mai mici de 2000 de lei, anul acesta, când preşedintele Băsescu a retrimis proiectele în Parlament pentru reexaminare, PDL a dat bir cu fugiţii din Senat şi, respingerea lor, aşa cum şi-a dorit locatarul de la Cotroceni, nu a mai putut fi îndeplinită, din lipsă de voturi ascultătoare!
Preşedintele Băsescu a decis anul trecut că numai cetăţenii trebuie să suporte efectele dezastruoase ale crizei economice şi financiare prin care trece încă ţara, fără ca cei care au amplificat dezastrul, guvernanţii săi, îngrozitor de diletanţi şi extrem de păguboşi, să dea în vreun fel socoteală pentru incapacitatea de a face ceva concret sau de a lua vreo măsură care să ajute economia, aşa cum au făcut vecinii noştri, Bulgaria, Ungaria, Ucraina etc…
Când noi, cei din Opoziţie am încercat să uşurăm coşul zilnic al românilor, măcar cu o reducere a TVA la alimentele de bază, toţi portocaliii, la unison, ne spun că nu se poate nici acum, pentru că nu este sustenabil!
Păi de ce, domnule Băsescu, este suportabil pentru români să plătească peste noapte un TVA de 24% pentru tot ce se vinde în ţara asta, doar pentru că aşa vreţi dumneavoastră să le impuneţi, iar atunci când vine vorba de o gură de oxigen pentru cei pe care i-aţi condamnat la foamete îndelungată şi sărăcie lucie, o reducere a TVA doar la alimentele de bază, nu mai este în niciun caz sustenabilă?
Cum demonstraţi acest lucru, domnule Boc, dacă pentru şosele, telegondolele şi patinoarele doamnei Udrea, aveţi la dispoziţie vreo 3-4 miliarde de euro de cheltuit, iar pentru cei pe care i-aţi silit să intre în şomaj, ajungând să nu mai aibe cu ce să-şi plătească facturile şi ratele, cei pe care i-aţi lăsat fără medicamente şi alocaţii  sau cărora le-aţi furat şi pâinea zilnică de pe masă, tot nu aveţi vreo posibilitate de mai bine, nici în 2011? Reducerea TVA la alimentele de bază nu are nicio legătură cu fluxurile încasărilor dumneavoastră de TVA, domnilor guvernanţi! Şi acest lucru îl ştiţi foarte bine, dar preferaţi să aruncaţi din nou, în ochii celor sărăciţi voluntar de dumneavoastră, praful imposibilităţilor infinite şi al austerităţilor fără margini!
Dacă preşedintele Traian Băsescu, prin ce a declarat săptămâna trecută, referitor la faptul că: riscurile privind siguranţa alimentară vizează, în cazul României, preţurile, menţionând că o evoluţie rapidă a acestora ar reprezenta un risc pentru români, crede că a rezolvat problema creşterilor fulminante de preţuri, care au pus pe butuci bugetele familiale ale românilor, înseamnă că vorbele goale ţin de foame pe termen nelimitat, după opinia dumnealui!
Dar ceea ce este dezgustător de-a dreptul şi imposibil de tolerat pentru orice cetăţean greu încercat de numeroasele crize la care a fost supus în ultimii doi ani este declaraţia stupefiantă a preşedintelui, cum că: SRI are ca prioritate securitatea alimentară a românilor!
Nu, domnule preşedinte! SRI nu poate rezolva orice problemă în România pe care guvernanţii dumneavoastră sunt incapabili să o gestioneze!
Această instituţie poate să contribuie oarecum la diminuarea evaziunii fiscale, prin semnalarea unor cazuri importante în acest sens, dar securitatea alimentară a românilor este în primul rând legată de posibilitatea acestora de a-şi putea permite alimente la preţuri decente şi de a fi lăsaţi să aibe salarii şi pensii, neciopârţite permanent şi nesufocate de inflaţie!
Ori guvernele dumneavoastră dragi nu au făcut nimic, domnule preşedinte, astfel încât românii să nu ajungă să moară de foame în propria lor ţară, sărăciţi de austerităţile dumneavoastră nemaiîntâlnite după mai bine de două decenii de democraţie, obţinută cu mari sacrificii!
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea