Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tudor Ponoran, ales președinte unic al TNL Alba și vicepreședinte la nivel național

Publicat

în

Consilierul județean Tudor Ponoran (27 de ani) a fost ales, duminică, în ședința Biroului Permanent Național (BPN) al Tineretului Național Liberal (TNL), președinte unic al TNL Alba și vicepreședinte la nivel național.

Ședința BPN al TNL, la care au participat liderii filialelor județene, a avut loc la Brașov. Tudor Ponoran a fost votat președinte unic în unanimitate, fiind ales și vicepreședinte al TNL.

Ponoran01

Electrica Furnizare Discount

La această întrunire au fost desemnați președinți unici în mai multe organizații din țară.

Șefia TNL Alba a fost împărțită între Tudor Ponoran și Gabriel Lupea, care a fost numit interimar după ce Radu Cristian, fostul copreședinte, a fost demis în urma unui scandal. Acesta i-a acuzat pe Gorghiu și pe Blaga că promovează ”traseiștii” și candidații corupți la alegerile locale.

Tudor Ponoran (jurist) face parte din noua generație de consilieri județeni ai PNL, el ocupând locul 15, liberalii obținând 19 mandate.

Astfel, în Alba, PDL s-a impus categoric în procesul de fuziune cu PNL, desemnând majoritatea candidaților la alegerile locale, chiar și în localitățile unde liberalii aveau primari în funcție. Amintim că și Mircea Hava a fost ales, în februarie 2016, președinte unic al organizației județene, iar fostul copreședinte, Adrian Teban, a fost desemnat șef peste organizația din Cugir.

Publicitate

Ştirea zilei

RECORD de VACCINĂRI în valul 4: Aproape 100.000 de români s-au imunizat anti-Covid într-o singură zi, 6 din 10 persoane cu prima doză

Publicat

în

RECORD de VACCINĂRI în valul 4: Aproape 100.000 de români s-au imunizat anti-Covid într-o singură zi, 6 din 10 persoane cu prima doză

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 60.000 au făcut prima doză – o cifră record de la debutul valului patru al pandemiei.

99.376 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 62.512 cu prima doză, 8.513 cu doza a doua și 28.351 cu doza a treia.

Electrica Furnizare Discount

27.642 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 33.867 prima doză de Pfizer BioNTech, 8.321 a doua doză de Pfizer BioNTech și 26.681 a treia doză, 978 prima doză de Moderna, 170 doza a doua și 1.670 a treia doză, 25 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 22 au făcut rapelul cu același ser.

În total, România are 6.156.068 de persoane vaccinate, din care 5.777.190 cu schema completă și 630.136 inclusiv cu a treia doză.

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 11.485.084 doze de vaccin: 8.772.492 Pfizer BioNTech, 781.671 Moderna, 851.602 AstraZeneca şi 1.079.312 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 54 de reacţii adverse la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.953 de reacţii comune şi minore.

127 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ADR Centru: Suită de conferințe pentru prezentarea oportunităților de finanțare și pentru pregătirea noilor cereri, în ALBA și alte județe

Publicat

în

ADR Centru: Suită de conferințe pentru prezentarea oportunităților de finanțare și pentru pregătirea noilor cereri, în ALBA și alte județe

ADR Centru a derulat un amplu proces de consultare publică pentru finalizarea POR CENTRU 2021-2027, ținând cont de implementarea POR 2014-2020 la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va gestiona managementul POR 2021-2027, prin care va continua procesul de dezvoltare regională, concretizat prin proiecte regionale în valoare totală de peste 3 miliarde euro, din 2007 până în prezent, în toate cele 6 județe din regiune. În procesul de definitivare a versiunii finale a POR 2021-2027, ADR Centru a derulat un program amplu de evenimente, în mediul online și în format fizic sau hibrid, pentru a consulta principalii actori implicați în procesul de dezvoltare locală și regională, precum și publicul larg, cu privire la pregătirea viitoarei perioade de finanțare. Implementarea cu succes a proiectelor contractate în cadrul Programului REGIO 2014-2020 și experiența dobândită de toți partenerii vor asigura crearea unui nou Program Operațional Regional adaptat nevoilor locale de finanțare.

Electrica Furnizare Discount

 

Pentru a atinge acest obiectiv ADR Centru a derulat, în luna septembrie, procesul de consultare publică a grupurilor țintă și cetățenilor, concretizat în sondaje online, la care au răspuns, în total, peste 500 de persoane. Completând această componentă prin întâlniri punctuale în fiecare din cele șase județe ale Regiunii Centru, în perioada 6-20 octombrie 2021, au avut loc 8 conferințe locale, în format hibrid: la Brașov – Centrul CATTIA; Comuna Moacșa – Conacul Benke; Tîrgu Mureș – Palatul administrativ al județului; Sebeș-Alba – Hotel Allegria; Miercurea Ciuc – Palatul administrativ al județului; Gheorgheni – Sala RobiKonyha, Comuna Lupeni – Sala Centrului cultural ”Támási Áron” și Sibiu – Sala mare a Consiliului Județean. În cadrul acestor întrevederi de lucru experții ADR Centru au discutat direct cu mai mult de 440 de cetățeni – reprezentanți ai administrației publice locale, ai instituțiilor de învățământ superior, ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri. La aceștia s-au mai adăugat, în cadrul fiecărei întâlniri locale, zeci de participanți în mediul online, dezbaterile atingând, per total, peste 700 de persoane.

Astfel, ADR Centru a organizat câte o Conferință personalizată la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, eveniment prin care au fost subliniate lecțiile învățate din perioadele anterioare de finanțare, s-a prezentat cadrul financiar de gestionare a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027 și s-a discutat despre viitoarele proiecte și sursele de finanțare disponibile. Scopul acestei suite de întâlniri l-a reprezentat îmbunătățirea informării și conștientizării potențialilor solicitanți de finanțare nerambursabilă, privind rezultatele obținute până în prezent și stadiul pregătirii noului Program Operațional Regional CENTRU 2021-2027.

”Demersul nostru a pornit de la ideea că, în acest moment, la nivelul Regiunii Centru sunt în implementare peste 650 proiecte, pe aproape toate axele POR 2014-2020. Aceste proiecte trebuie să genereze rezultate bune și să aibă un impact important în procesul local de dezvoltare. De aceea, am invitat reprezentanții autorităților administrației publice locale, ai ONG și ai principalilor parteneri regionali, alături de beneficiarii de proiecte, pentru a discuta despre procesul de implementare a programului REGIO 2014-2020 și despre pregătirea viitoarei perioade de finanțare. Impulsionăm astfel implementarea proiectelor finanțate în cadrul POR 2014-2020, punând bazele structurării unui solid portofoliu de proiecte care ar putea fi finanțate în viitoarea perioadă de finanțare. Procesul de consultare publică pentru viitorul Program Operațional Regional CENTRU 2021-2027, pe care-l vom coordona în calitate de Autoritate de Management, s-a bazat pe activitatea derulată de ADR Centru până în prezent. Acesta este rolul interacțiunilor noastre directe cu beneficiarii de finanțare, de a transmite acestora informații actuale ținând cont de ultimele modificări legislative care au impact asupra managementului proiectelor contractate”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

La aceste conferințe, organizate de ADR Centru în parteneriat cu fiecare din Consiliile Județene Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu au participat peste 20 de decidenți locali. Este vorba în principal de președinții Consiliilor Județene din Alba – Ion Dumitrel, Brașov – Adrian Veștea, Covasna – Tamás Sándor, Harghita – Borboly Csaba și Mureș – Péter Ferenc, vicepreședinții de CJ din Covasna – Laszlo Henning și Sibiu – Marcel Constantin Luca; primarii municipiilor reședință de județ la Alba Iulia – Gabriel Codru Pleșa, Sfântu Gheorghe – Antal Árpád András și Sibiu – doamna Astrid Cora Fodor, prefecții din Alba – Nicolae Albu, Brașov – Cătălin Văsii și Sibiu – Mircea Crețu, dar și primarii municipiilor Gheorgheni – Csergö Tibor și Sebeș – Dorin Nistor, precum și Kovács Léhel – primarul Comunei Lupeni din Harghita (membru CDR Centru), alături de zeci de alți primari de orașe și comune din regiune, precum și sute de persoane interesate de procesul de dezvoltare locală.

În cadrul întâlnirilor de lucru s-au prezentat rezultatele implementării programelor operaționale în perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea Regiunii Centru, a fost analizat stadiului implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Centru, și s-a dezbătut modul în care beneficiarii au parcurs drumul de la proiect la investiții dedicate cetățenilor, problemele întâmpinate în realizarea concretă a activităților stabilite și soluțiile propuse pentru derularea proiectelor.

În strânsă legătură cu aceste aspecte, al doilea pilon al dezbaterilor s-a axat pe prezentarea Programului Operațional Regional CENTRU 2021-2027, viitoarele proiecte și sursele de finanțare disponibile. Participanții la fiecare sesiune de informare au interacționat activ cu reprezentanții ADR Centru în cadrul sesiunilor de întrebări și propuneri privind formatul viitoarelor Axe de finanțare, iar astfel, pe lângă consultarea publică, s-a realizat și un proces de informare preliminară a potențialilor solicitanți de finanțare nerambursabilă, în vederea pregătirii lor pentru lansarea, în prima parte a anului viitor, a Programului Operațional Regional Centru 2021-2027.

Citește mai mult

Ştirea zilei

„Operațiunea Cer Liber” la Șeușa: Primăria Ciugud și compania de furnizare a energiei electrice au îngropat rețelele de utilități

Publicat

în

„Operațiunea Cer Liber” la Șeușa: Primăria Ciugud și compania de furnizare a energiei electrice au îngropat rețelele de utilități

„Operațiunea „Cer liber” se desfășoară în această perioadă pe strada principală din satul Șeușa. Artera a fost modernizată printr-un amplu proiect finanțat cu fonduri europene. De asemenea, Primăria Ciugud și compania de furnizare a energiei electrice au îngropat rețelele de utilități, printre care și cablurile de electricitate.

Lucrarea este finalizată, iar în aceste zile Electrica Furnizare derulează un proiect prin care dezafectează stâlpii și păienjenișul de cabluri. Este o lucrare complexă și rugăm cetățenii să ofere tot sprijinul necesar echipelor de intervenție.

Electrica Furnizare Discount

Numele „Operațiunea Cer Liber” l-am preluat de la unul dintre vârstnicii Ciugudului, care ne spunea, cu câțiva ani în urmă, că și-ar dori un cer liber în satele comunei. Între timp, am decis să acceptăm provocarea și, rând pe rând, ne-am propus să curățăm toate străzile comunei Ciugud. E mult de lucru, dar suntem motivați să construim această normalitate urbanistică și să eliberăm cerul Ciugudului.” . transmit reprezentanții Primăriei Ciugud pe pagina din mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare