Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Tu, zdreanţă, faci ce zic eu”: O minoră de 15 ani din Alba bătută și forțată să se prostitueze ca să facă bani pentru un bărbat și o femeie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Tu, zdreanţă, faci ce zic eu”: O minoră de 15 ani din Alba bătută și forțată să se prostitueze ca să facă bani pentru un bărbat și o femeie

Un bărbat și o femeie din Alba au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 5 ani și 3 luni închisoare, respectiv 6 ani şi 9 luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Aceștia au constrâns o minoră de 15 ani să practice prostituţia în mai multe locaţii şi au obţinut foloase patrimoniale în urma acestei activităţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Profitând de faptul că minora nu avea unde să locuiască şi nicio sursă de venit, inculpaţii i-au permis să rămână în locuinţa lor şi au determinat-o să practice prostituţia pentru a obţine bani. În perioada cât persoana vătămată a locuit alături de cei doi inculpaţi, inculpatul a lovit-o cu palma peste faţă pe minoră pentru a o determina să continue activitatea de prostituţie.

Probele administrate în cauză relevă că toate sumele de bani obţinute de minoră în urma practicării prostituţiei au fost predate inculpatului, care îi asigura protecţia, în special, în gara din Bărăbanţ şi pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, iar aceste sume de bani au fost utilizate pentru a asigura traiul zilnic inculpaţilor, minorei şi celor trei copii ai inculpatei, precum şi pentru achitarea cazării la un motel şi o pensiune.

Din declaraţiile persoanei vătămate date în cursul urmăririi penale rezultă că aceasta a practicat prostituţia în favoarea celor doi inculpaţi aproximativ 4 zile şi a obţinut din această activitate suma totală de aproximativ 700 lei. Cei doi inculpaţi au profitat de starea de vădită vulnerabilitate a minorei, existând situaţii în care au determinat-o pe aceasta să practice prostituţia chiar şi prin constrângere, respectiv prin acte de violenţă verbală, iar inculpatul a recurs şi la violenţă fizică împotriva persoanei vătămate, spunându-i în momentul în care aceasta a refuzat să meargă să practice prostituţia: „tu, zdreanţă, tu faci ce zic eu, nu ce vrei tu” şi lovind-o cu palma peste faţă.

Din declaraţiile date în cursul urmăririi penale de către persoana vătămată rezultă că aceasta a practicat prostituţia în favoarea inculpaţilor, întrucât aceştia au ameninţat-o că va rămâne pe drumuri şi nu o va primi nimeni, acesteia fiindu-i teama că în caz contrar nu avea unde să locuiască. Persoana vătămată a declarat că inculpata i-a înlesnit practicarea prostituţiei prin găsirea de clienţi şi locaţii, iar de sumele de bani obţinute din această activitate au beneficiat ambii inculpaţi. De asemenea, cu privire la inculpată, a arătat că a insistat şi ea ca persoana vătămată să practice prostituţia, spunându-i acesteia că dacă ar avea vârsta sa şi nu ar avea copii, ar fi făcut foarte mulţi bani din prostituţie.

Persoana vătămată a arătat că la scurt timp după demararea cercetărilor în prezenta cauză a fost contactată în mai multe rânduri de către inculpat şi de mama acestuia, care i-au solicitat să-şi retragă acuzaţiile formulate.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea