Rămâi conectat

Sport

Trupa lui Bilek se deplaseză în Moldova

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Politehnica Naţional Iaşi – CSU Alba Iulia

Astăzi, de la ora 15.30, în cadrul etapei a 19-a a Diviziei A de baschet feminin, studentele albaiulience evoluează în deplasare în Moldova, abordând partida din postura de ocupantă a locului secund în ierarhie. CSU Alba Iulia este favorită certă în meciul cu Politehnica Naţional Iaşi, clasată pe poziţia a 15-a, cu două victorii şi 15 înfrângeri, moldovencele neevoluând în week-end din cauza condiţiilor meteo. În tur ardelencele s-au impus cu 71-48, iar palmaresul jocurilor directe este favorabil echipei cehului Tomas Bilek, 5-2, cu 5 victorii consecutive trecute în dreptul formaţiei din Cetatea Marii Uniri. Pentru surpriza întâiului eşalon vin la rând două jocuri considerate mai facile, astăzi la Iaşi cu penultima clasată, respectiv sâmbătă acasă, cu Olimpia Bucureşti, de la ora 18.00.

  • Parker – probleme la menisc

Accidentată la genunchiul stâng în confruntarea cu formaţia lui Stacey Nolan, Nadia Parker a efectuat ieri în examen RMN la Sibiu. Americanca a suferit o contuzie şi i s-a recomandat o perioadă de repaus de o săptămână, astfel că în următoarele două întâlniri cu siguranţă nu se va apela la serviciile jucătoarei în vârstă de 24 de ani, a treia marcatoare a CSU Alba Iulia în acest sezon. Oficialii albaiulieni mai aşteaptă un răspuns miercuri din partea medicului şi nădăjduiesc să nu fie ceva foarte grav la genunchi, doar o ciupitură a meniscului. În cazul nefericit în care s-ar releva o ruptură de menisc, atunci jucătoarea este obligată să suporte o intervenţie chirurgicală, iar sezonul ar fi practic încheiat.

  • Becca Tobin – jucătoarea etapei

Site-ul totalbaschet.ro a nominalizat pentru prima dată în actuala stagiune o baschetbalistă a CSU Alba Iulia drept „jucătoarea etapei”. Pivotul ce măsoară 1.95 metri a venit de la Basket Parma şi s-a dovedit cea mai bună marcatoare (16 puncte) a albaiuliencelor în jocul cu Nova Vita Tg Mureş, din etapa a 18-a. Aceasta a avut 24 de unităţi la capitolul eficienţă, a jucat numai 23 de minute, dar a făcut diferenţa, cu o linie statistică ce indică 7/10 la aruncările de două puncte, 2/2 la libere, 7 recuperări, două pase decisive, 3 mingi câştigate şi două pierdute. Menţionăm că în luna noiembrie, Nadia Parker (CSU Alba Iulia) a fost desemnată de Federaţia Română de Baschet jucătoarea etapei a 9-a, după jocul cu Olimpia Braşov.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea