Rămâi conectat

Economie

Troika europeană va fi permanent cu ochii pe Grecia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Supravegherea Greciei de către creditorii săi va fi consolidată în schimbul planului de salvare menit să permită Atenei să evite falimentul, a anunţat comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, în cadrul unei conferinţe de presă. „Planul de salvare a Greciei se bazează pe o condiţie strictă: el prevede consolidarea supravegherii Greciei şi impunerea unei prezenţe permanente a misiunii Comisiei Europene la faţa locului, menită să ajute Grecia să-şi modernizeze aparatul de stat”, a declarat Rehn. El s-a exprimat la finalul unei reuniuni a Eurogrupului, în cursul căreia miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat un important plan de salvare în favoarea Atenei. La rândul său, „troika îşi va spori în mod semnificativ prezenţa” în Grecia, a precizat liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.
Troika, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, organizează în mod regulat misiuni de inspecţie în ţările care au beneficiat de un program de ajutor internaţional. De verdictul acestora depinde vărsarea tranşelor ajutorului. Zona euro a decis de asemenea să înfiinţeze un cont blocat în care va fi virată o parte din fondurile împrumutate Greciei, care vor fi alocate cu prioritate pentru rambursarea datoriei publice, precizează comunicatul final. Această măsură va permite ca „fondurile împrumutate Greciei să fie mai bine urmărite şi supravegheate”. Acest mecanism va fi supus controlului creditorilor Greciei – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. El va fi temporar, aşteptând ca Grecia să înscrie în Constituţie, în termen de două luni, o clauză care să garanteze că problema datoriei va fi prioritatea sa. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea