Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Trofeul „Cheile Vălişorii” la cea de a V-a ediţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cea de-a cincea ediţie a celui mai important concurs de orientare turistică, ecologie şi supravieţuire în condiţii grele din Transilvania, Trofeul „Cheile Vălişorii”, se desfăşoară în acest an în perioada 23-27 mai, în zona Aiud. Potrivit profesorului Vasile Gavrilă, directorul Clubului Copiilor Aiud, iniţiatorul şi organizatorul acestui trofeu, la această ediţie vor participa peste 60 de elevi membri ai cercurilor de specialitate ale cluburilor şi palatelor copiilor din 16 judeţe. Echipajele sunt formate din câte doi baieţi şi două fete, vor fi însoţite de către un cadru didactic, fiecare formaţie trebuind să aibă asupra sa tot ceea ce este necesar pentru o expediţie dificilă pe munte.
Pentru câştigarea trofeului, participanţii vor trebui să facă faţă unor probe diverse care cer o concentrare şi un volum de cunoştinţe demne de luat în seamă. Este vorba despre: orientare sportivă contra cronometru, alpinism, căţarare pe traseu impus, coborâre în rapeli, prim ajutor în cazul unor accidente, probă culinară şi, bineînţeles, cea mai spectaculoasă şi mai gustată probă, o tiroliană între doi colţi de stâncă.
Trofeul „Cheile Vălişorii” este organizat de către Clubul Copiilor Aiud, având ca parteneri Ministerul Educaţiei Tineretului şi Cercetării, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Alba şi Salvamont Alba. Organizatorii ne-au informat că la această ediţie s-au înscris în concurs Palatele Copiilor din Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Craiova, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, precum şi Cluburile Copiilor din Întorsura Buzăului, Câmpulung Muscel, Paşcani, Sighişoara, Motru, Strehaia şi Târgu Lăpuş. (D.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un tânăr de 19 ani din Cugir REȚINUT după ce ar fi furat, în mai multe rânduri, de la o vârstnică o sumă totală de 6.700 de euro: Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un tânăr de 19 ani din Cugir REȚINUT după ce ar fi furat, în mai multe rânduri, de la o vârstnică o sumă totală de 6.700 de euro: Este cercetat de către polițiști Poliția din Cugir a reținut un tânăr de 19 ani, suspect că ar fi furat, în repetate rânduri, o sumă totală de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea