Rămâi conectat

Curier Județean

Trei tone de electrocasnice defecte din Aiud au ajuns la „cimitir”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele oficiale ale campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice arată o scădere a cantităţii de deşeuri electronice şi electrocasnice colectate pe raza municipului Aiud, dar şi o implicare mai mare din partea aiudenilor în ceea ce priveşte acţiunile pe linie de mediu. Conform datelor transmise de către Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec), s-au strâns 3,017 tone de frigidere, maşini de spălat, aparate radio, termoplonjoane, televizoare etc., cu aproape o tonă mai puţine faţă de campania precedentă, dar participarea aiudenilor a fost mult mai mare faţă de ediţiile anterioare. Peste 300 de oameni s-au prezentat la punctele de colectare din Aiud, dintre care 29 au şi câştigat premiile puse în joc la tombola organizată de RoRec, partenerul autorităţii locale în cadrul campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
„Succesul incontestabil constă în participarea fără precedent a aiudenilor, care au răspuns afirmativ invitaţiei noastre. Am reuşit să eliminăm deşeurile din câteva zone importante din Aiud cu ajutorul a aproape 400 de voluntari, iar în ceea ce priveşte colectarea DEEE-urilor, chiar dacă nu s-a strâns o cantitate uriaşă, cetăţenii s-au implicat mult mai mult faţă de alte ediţii. Peste 300 de oameni au venit la punctele de colectare amenajate în Aiud, iar numărul celor care s-au implicat în campaniile noastre este cifra care ne interesează cel mai mult, pentru că ea spune multe”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea