Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice, în Municipiul Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Cetățenii Municipiului Alba Iulia ar putea să se bucure de prezența a trei stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice. Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor locali, urmând a fi discutat în data de 29 iunie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, propun:

Aprobarea transformării a 3 locuri de parcare consecutive situate in Mun. Alba Iulia, str. LIVEZII (46°04’51″N; 23°35’14″E) in punct de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice inclusiv montare unei statii de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice. Punctul de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule va ocupa o suprafaţa de 34 mp din terenul (parcare) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Livezii, FN, înscris în CF nr. 107936, cu nr.cad. 107936, fiind compus din statia de reincarcare ce poate efectua 2 reincarcari simultan poziţionată central si 2 parcari pentru vehiculele conectate la stafie in vederea încărcării;

Electrica Furnizare Discount

Aprobarea transformării a 2 locuri de parcare consecutive, respectiv locul 14 si 15 situate in Mun. Alba Iulia, str. MULAI VITEAZU-PIATA NAŢIUNII (46°04’05″N; 23°34’49″E) in punct de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice inclusiv montare unei statii de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice. Punctul de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule va ocupa o suprafaţa de 26 mp din terenul (parcare) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. MIHAI VITEAZU-PIATA NAŢIUNII, FN, înscris în CF nr. 107853, cu nr.cad. 107853, fiind compus din statia de reincarcare ce poate efectua 2 reincarcari simultan poziţionată central si 2 parcari pentru vehiculele conectate la statie in vederea încărcării;

Aprobarea transformării a 2 mp zona verde si a 2 locuri de parcare consecutive, respectiv locul 69 si 70 situate in Mun. Alba Iulia, B-dul REVOLUŢIEI (46o04’03″N; 23°33’23″E) in punct de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice inclusiv montare unei statii de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule electrice pe zona verde. Punctul de reincarcare a acumulatorilor pt. vehicule va ocupa o suprafaţa de 30 mp din terenul (parcare) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. B-dul REVOLUŢIEI, FN, înscris în CF nr. 106989, cu nr.cad. 106989, fiind compus din statia de reincarcare ce poate efectua 2 reincarcari simultan poziţionată central pe zona verde si 2 parcari pentru vehiculele conectate la statie in vederea incarcarii.

Publicitate

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare