Trei şcoli din Cugir vor fi modernizate cu bani europeni: Proiect de peste 15 milioane de lei

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul general obligatoriu la Şcoală Gimnazială nr. 3 Cugir”, a trecut astăzi cu brio peste a două etapă de evaluare tehnică şi financiară, iar primăria Cugir se pregăteşte să semneze un nou contract de finanţare cu bani europeni, în valoare de aproximativ 15.400.000 lei.

Urmează că până la finalul anului să fie semnat contractul de finanţare, proiectul devenind a 13-a investiţie a administraţiei cugirene aflată în derulare cu fonduri nerambursabile de la U.E. şi din bugetul statului.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea celor trei corpuri de clădire ale Şcolii Gimnaziale nr. 3, două situate în Cugir pe strada Aleea Constructorului nr. 1, şi str. Doinei nr. 3, iar unul în Vinerea, pe str. Merilor nr. 4 (localul nou al Şcolii Gimnaziale „Ioan Mihu”).

Aceste imobile vor beneficia de lucrări de reabilitare termică a anvelopantei, reconformare structurală a şarpantei, modernizare a instalaţiilor utilitare, a finisajelor şi tamplariilor interioare şi exterioare. Totodată, cele trei clădiri vor fi echipate cu instalaţii necesare pentru securitatea la incendiu, cu mobilier necesar unei bune desfăşurări a activităţii de învăţământ şi vor fi accesibilizate pentru utilizatori cu handicap locomotor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419