Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă.

Un număr de 22 de unități administrativ-teritoriale de pe Valea Arieșului, între care orașele Cîmpeni, Abrud și Baia de Arieș, au inițiat demersurile pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitare de Utilitate Publică ”Moții Gaz”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe lângă cele trei localități urbane, din asociație fac parte comunele Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și Vidra. Scopul înființării asociației este acela de a se înființa un sistem de distribuție gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pe raza de competență a acesteia.

Sediul asociației a fost stabilit la Primăria orașului Cîmpeni. Obiectivele imediate ale organizației sunt următoarele: contractarea de servicii pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent proiectului de introducere a gazelor naturale în zona Munților Apuseni, avizarea documentului de către ANRE, solicitarea adresată ministerului de resort pentru atribuirea concesiunii pe baza studiului de fezabilitate și constituirea unei interfațe de discuții în ceea ce privește dezvoltarea serviciului.

Statutul și actul constitutiv al asociației sunt aprobate în această perioadă de către consiliile locale, urmând ca, ulterior, să se solicite înscrierea asociației în registrul asociațiilor și fundațiilor. Reprezentanții orașelor și comunelor din Apuseni solicită de mai mulți ani autorităților județene și guvernamentale inițierea unor demersuri concrete pentru introducerea gazului metan pe Valea Arieșului.

Anul trecut a fost prezentat și înaintat Guvernului un memoriu prin care 20 de primari au cerut gaze naturale pentru moți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea