Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă.

Un număr de 22 de unități administrativ-teritoriale de pe Valea Arieșului, între care orașele Cîmpeni, Abrud și Baia de Arieș, au inițiat demersurile pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitare de Utilitate Publică ”Moții Gaz”.

ELIT

Pe lângă cele trei localități urbane, din asociație fac parte comunele Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și Vidra. Scopul înființării asociației este acela de a se înființa un sistem de distribuție gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pe raza de competență a acesteia.

Sediul asociației a fost stabilit la Primăria orașului Cîmpeni. Obiectivele imediate ale organizației sunt următoarele: contractarea de servicii pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent proiectului de introducere a gazelor naturale în zona Munților Apuseni, avizarea documentului de către ANRE, solicitarea adresată ministerului de resort pentru atribuirea concesiunii pe baza studiului de fezabilitate și constituirea unei interfațe de discuții în ceea ce privește dezvoltarea serviciului.

Mihail David - 2020

Statutul și actul constitutiv al asociației sunt aprobate în această perioadă de către consiliile locale, urmând ca, ulterior, să se solicite înscrierea asociației în registrul asociațiilor și fundațiilor. Reprezentanții orașelor și comunelor din Apuseni solicită de mai mulți ani autorităților județene și guvernamentale inițierea unor demersuri concrete pentru introducerea gazului metan pe Valea Arieșului.

Anul trecut a fost prezentat și înaintat Guvernului un memoriu prin care 20 de primari au cerut gaze naturale pentru moți.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

dolfi 18 martie 2018 at 19:13

ati stat ca prostii sa va taie unii padurile si acuma va clantzane dintii de frig iarna?

Daca Ceausescu cu a lui oameni „multilateral dezvoltati” n-au gasit ca fiind fiabil sa va „bage” gazu’ credeti ca firmele private vin cu bani de acasa sa va finanteze voua treaba? Pff… eventual daca luati jumate dintre voi- jumatea aia sanatoasa- si le vindeti organele…

toma 19 martie 2018 at 9:07

Tarziu. Gazul s-a vandut ungurilor de catre dragnea si tariceanu.

Marius 19 martie 2018 at 9:22

@dolfi inca nu te-a impuscat cineva?

dolfi 19 martie 2018 at 18:23

nu mor caii cand vor cainii!

Albaiulean ce are gaz metan in casa 19 martie 2018 at 13:37

Vai ce costuri enorme sunt pentru tevile necesare gazului metan prin localitatile motesti….!Si daca au gaz metan ,,intoxicat,,iarna de se invarte ceasul si caldura foarte putina….sa vezi de unde platesc saracii locuitori de la munte.Caldura produsa de lemne e c ea mai buna si e de 1000 ori mai buna ca cea produsa de gazul natural !Eu nu va mint,luati aminte !!!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...