Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă

Publicat

în

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă.

Un număr de 22 de unități administrativ-teritoriale de pe Valea Arieșului, între care orașele Cîmpeni, Abrud și Baia de Arieș, au inițiat demersurile pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitare de Utilitate Publică ”Moții Gaz”.

Pe lângă cele trei localități urbane, din asociație fac parte comunele Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și Vidra. Scopul înființării asociației este acela de a se înființa un sistem de distribuție gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pe raza de competență a acesteia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sediul asociației a fost stabilit la Primăria orașului Cîmpeni. Obiectivele imediate ale organizației sunt următoarele: contractarea de servicii pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent proiectului de introducere a gazelor naturale în zona Munților Apuseni, avizarea documentului de către ANRE, solicitarea adresată ministerului de resort pentru atribuirea concesiunii pe baza studiului de fezabilitate și constituirea unei interfațe de discuții în ceea ce privește dezvoltarea serviciului.

Statutul și actul constitutiv al asociației sunt aprobate în această perioadă de către consiliile locale, urmând ca, ulterior, să se solicite înscrierea asociației în registrul asociațiilor și fundațiilor. Reprezentanții orașelor și comunelor din Apuseni solicită de mai mulți ani autorităților județene și guvernamentale inițierea unor demersuri concrete pentru introducerea gazului metan pe Valea Arieșului.

Anul trecut a fost prezentat și înaintat Guvernului un memoriu prin care 20 de primari au cerut gaze naturale pentru moți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

Publicat

în

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

În cursul zilei de marți, 28 iunie, în jurul orei 19:13, a avut loc un accident grav de circulație, în județul Timiș. În accident au fost implicate 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze.

Una dintre femei, șoferița de 33 de ani, este din Alba, iar colega ei, de 24 de ani, este din Republica Moldova. Acum, ambele sunt cercetate penal pentru mai multe infracțuni și riscă închisoarea.

O mașină plină cu migranți din India s-a răsturnat marți seară pe un câmp din Timiș. Călăuzele lor, două femei care intenționau să îi scoată pe cei opt din țară, au dispărut imediat după accident. Mai multe echipaje au pornit imediat pe urmele lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

După accident, cele două femei călăuze i-au abandonat pe bieții oameni pe câmp, răniți și fără nici un ajutor.

Un trecător care a văzut totul a sunat la 112. Refugiații, 8 la număr, cu toții din India, aflați pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Timișoara.

Unul dintre ei este în stare gravă, cu leziuni în zona pieptului și a gâtului. Cele două călăuze au fost prinse după mai bine de 4 ore de căutări.

Accidentul a fost provocat de o femeie în vârstă de 33 de ani, conducător auto al unei mașini de teren, în localitatea Periam din județul Timiș.

În mașină se aflau 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze, șoferița și prietena acesteia.

Potrivit martorilor, cei opt migranți au fost duși la spital, iar cele două călăuze au fugit de la locul accidentului înainte de sosirea poliției.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș anunță că au pus în mișcare acțiunea penală împotriva celor două femei.

„În data de 29.06.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

– inculpata B.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prevăzută de art.338 alin.1 C.pen. și trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.;

– inculpata R.A.-M., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.

În fapt, s-a reținut că în data de 28.06.2022, în jurul orelor 19:15, în scopul obținerii unor sume de bani, inculpatele ar fi transportat cu autoturismul, pe raza localității Periam din județul Timiș, opt migranți, în vederea trecerii ulterioare, în mod fraudulos, a frontierei de stat.

În timp ce conducea autoturismul, inculpata B.A., ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, producând un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a migranților aflați în interiorul autoturismului, după care ar fi părăsit locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție.

În data de 29.06.2022, inculpatele B.A. și R.A.-M. au fost prezentate cu propunere de arestare preventive, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Sursa: stirileprotv.ro

Video: Facebook – Hendl Marius


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

AMENZI GRELE la Recensământul 2022: O gospodărie poate primi și 12.000 de lei

Publicat

în

AMENZI GRELE la Recensământul 2022: O gospodărie poate primi și 12.000 de lei

Recensământul este obligatoriu, iar unii români nu vor să răspundă la întrebările recenzorilor. De aceea, autoritățile locale responsabile, care și-au dat seama că riscă să piardă sume uriașe pentru dezvoltarea comunităților, dacă vor avea o populație rezidentă mai mică decât cea reală, s-au pus cu amenzile pe cetățenii care refuză recenzorii.

La Oradea, în județul Bihor, Poliția Locală a administrat, deja, 15 amenzi celor care au refuzat să răspundă la întrebările recenzorilor. „Doar în ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat 15 sancțiuni contravenționale”, a transmis Primăria Oradea.

Refuzul de a răspunde recenzorilor sau refuzul de a răspunde la toate întrebările din chestionarul de recensământ se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Totodată, persoanele care împiedică recenzorii să intre în complexuri sau ansambluri rezidențiale riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Astfel, pentru o gospodărie formată din doi soți și doi copii, amenda poate să fie de 12.000 de lei, dacă se refuză recenzarea.

Elit - Gustul Desăvârșit

În județul Botoșani, lider detașat la recenzare la nivel național, cu 90%, autoritățile vor și ele să îi amendeze pe cei care refuză recenzorul

„La sfârșit, noi am lăsat toate cazurile particulare acolo unde am întâmpinat dificultăți, acolo unde avem persoane recalcitrante sau nu doresc să furnizeze informațiile recenzorilor. Vom aplica legislația în vigoare având în vedere că avem și cadrul legal, respectiv OUG 19/2020 aprobată prin Legea Nr 178/2020 care a fost trecută și aprobată în Parlament.

Nu avem încotro și probabil de săptămâna viitoare împreună cu Comisia Locală și cu Poliția vom merge la aceste persoane. Am vorbit cu recenzorii ca aceste persoane să le lase la urmă și să le și noteze. Au fost o dată, au fost refuzați, au fost agresați verbal. Le-am spus să nu continue această discuție, să nu facă o polemică din asta, să-i lase în pace și începând de săptămâna viitoare vor fi vizitați cu Poliția. Noi ne dorim să nu fie aceste cazuri, în cazul în care aduc injurii recenzorului și îi agresează verbal, propunerea mea va fi ca amenda să fie maximă”, a spus Valentin Popa, director DJS Botoșani, pentru presa locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

TENTATIVA de OMOR de la Sebeș: Aproape ZECE ani de închisoare pentru bărbatul care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit

Publicat

în

TENTATIVA de OMOR de la Sebeș: Aproape ZECE ani de închisoare pentru bărbatul care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit

Tribunalul Alba l-a condamnat pe bărbatul din Sebeș care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit, în urmă cu o jumătate de an, la 9 ani și 8 luni de închisoare.

În seara de 30 decembrie 2022, polițiștii din Sebeș au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și fiica acesteia, din Sebeș, ar fi fost victimele unor fapte comise cu violență.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat, de 44 de ani, care avea ordin de protecție emis de instanța de judecată, s-ar fi deplasat la imobilul în care locuiește soția sa, de 34 de ani și fiica, de 16 ani și le-ar fi provocat leziuni cu un obiect ascuțit. Bărbatul a suferit și el leziuni, provocate posibil tot cu un obiect ascuțit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toți trei au fost transportați la spital.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare