Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Trei femei care cerșeau din poartă în poartă, sancționate de jandarmii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei femei care cerşeau din poartă în poartă în municipiul Alba Iulia au fost oprite de un echipaj de jandarmerie şi au fost sancţionate contravenţional. Erau însoţite de o minoră, iar mama acesteia s-a ales şi ea cu o amendă.

duba jandarmiCerşetoarele provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul Râului Ampoi, la intrarea în Alba Iulia dinspre Drâmbar. Începând cu ora 9.00 au început să bată la uşile locuinţelor de pe strada Petre Ispirescu din municipiul reşedinţă de judeţ cerând mâncare, haine şi bani.

Deoarece erau extrem de insistente, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj de jandarmerie. Niciuna nu părea a se afla în imposibilitatea de a desfăşura o activitate lucrativă legală, prin urmare li s-a adus la cunoştinţă că vor fi sancţionate pentru practicarea cerşetoriei. Identificate ca fiind Marinela C. (28 de ani), Argentina C. (38 de ani) şi Ancuţa L. (26 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Panticeu, jud. Cluj, au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 100 de lei. Erau însoţite de o minoră de 13 ani, iar mama acesteia, Angela C. (48 de ani), a fost la rândul ei sancţionată contravenţional tot cu o amendă în valoare de 100 lei pentru că nu şi-a supravegheat fiica.

”Reamintim cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică şi atragem atenţia că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. De asemenea, subliniem faptul că majorul care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă”, precizează reprezentantul IJJ Alba, Cosmin Jurcoveț.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea