Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, în finala pe ţară a concursului Cangurul Lingvist

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” reprezintă judeţul Alba la proba de baraj a concursului Cangurul Lingvist, care se va desfăşura în Bucureşti, în data de 27 aprilie 2013. Este vorba de elevul Marc Rareş, clasa a V-a, la Cangurul Lingvist Engleză – Germană, pregătit de prof. Pleşa Simona, eleva Todor Cristina, clasa a VII-a, la Poveştile Cangurului, pregătită de prof. Bandici Emanuela şi eleva Matei Irina, clasa a V-a,la Poveştile Cangurului, pregătită de prof. Furdui Mirona.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

 „Cangurul Lingvist” este un proiect educaţional menit să promoveze, prin intermediul concursurilor şcolare, studiul şi utilizarea limbilor moderne: franceza, engleza, germana, spaniola.

Cei trei elevi au obţinut rezultate bune la faza de masă a concursului, fază care s-a desfăşurat în şcolile care s-au înscris la concurs. Acum ei s-au calificat la faza naţională (proba de baraj), care se va desfăşura la Bucureşti şi unde vor participa elevii cu cele mai bune rezultate la nivel naţional, selectaţi de către o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratelor Şcolare şi ai altor instituţii partenere.

În urma probei de baraj, vor fi stabilitţi câştigătorii concursului Cangurul Lingvist la nivel naţional şi vor fi premiaţi cu excursii şi tabere în ţară şi în străinătate, precum şi cu alte premii oferite de sponsori.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

 Concursul Cangurul Lingvist antrenează cunoştintele de limbă, civilizaţie şi cultură generală; pune în valoare perspicacitatea, viteza de reacţie, spiritul ludic, intuiţia, creativitatea; dezvoltă capacitatea de a selecta şi de a lua decizii. Subiectele concursului sunt adaptate cunoştinţelor specifice vârstei fiecărui elev. Testele conţin 50 de întrebări cu grade diferite de dificultate, fiecare având 5 variante de răspuns.

„Cangurul Lingvist”  este organizat de  Ministerul Educaţiei Naţionale, Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie. În fiecare an, la acest concurs participă peste 100.000 de elevi.

 Îi felicităm şi le urăm mult succes!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea