Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Trei elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, calificați la Olimpiada națională de fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Importanța studiului și aprofundării acestei discipline în Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia este dată de faptul că este materie de bacalaureat și de examen pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ superior.

Olimpiada fizica01Dar, mai presus de acestea, este stilul de abordare al materiei, pasiunea ce se transmite de la o generație la alta prin intermediul profesorilor și prin reușita calificării la etapa națională a olimpiadei de fizică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și Calendarul olimpiadelor școlare 2015

În ultimii 20 de ani, colegiul uniformelor albastre din Alba Iulia a avut cel puțin un reprezentant la această etapă națională, dovedind că performanța este deja tradiție. În această ordine se înscrie calificarea recentă la etapa națională a olimpiadei de fizică a elevilor colegiului nostru sub îndrumarea și pasiunea doamnei profesoare Gabriela-Dorina Filipescu.

În acest an școlar, reușita aparține elevului sergent major Șchiopu Vlad (pentru al treilea an consecutiv) și elevilor caporal Tunaru Octavian și Oprea Gabriel.

Un număr de 13 elevi din județul Alba vor participa în perioada 4-9 aprilie 2015, la Vaslui, la Olimpiada națională de fizică.

În urma rezultatelor obținute la faza județeană, cei mai mulți reprezentanți (3 din cei 13 elevi) îi are Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

La clasa a IX-a au existat și două contestații dintre care una a fost admisă.

Faza județeană a avut loc sâmbătă, la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia și au participat în jur de 100 de elevi de clasele VI-XII.

Datorită rezultatelor bune, anul acesta, județul Alba a primit 13 locuri la faza națională, și nu 7, așa cum se întâmpla în alți ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea