Trei copii din județul Alba ținuți în condiţii mizere, fără mâncare, căldură şi haine, timp de patru ani. Mama lor, trimisă în judecată pentru rele tratamente

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Trei copii din județul Alba ținuți în condiţii mizere, fără mâncare, căldură şi haine, timp de patru ani. Mama lor, trimisă în judecată pentru rele tratamente

Pentru că şi-a neglijat cei trei copii timp de mai mulţi ani, o femeie în vârstă de 37 de ani din Alba a fost trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului

Melinda B. şi-a lăsat zile întregi în casă, fără mâncare, fără căldură pe timp de iarnă scrie adevărul.ro. Femeia şi-a neglijat copiii timp de patru ani. Faptele s-au petrecut în perioada 2013-2017, în localitatea Aiudul de Sus, municipiul Aiud, dar au ajuns în atenţia autorităţilor doar când femeia a fost inculpată pentru ameninţare. La trei ani de la autosesizarea autorităţilor, Melinda B. a fost trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorilor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud.

ELIT

Potrivit rechizitoriului, femeia pleca de acasă pentru mai multe zile, fără a le asigura mâncarea copiilor sau fără a se interesa de aceştia. De asemenea, minorii erau lasaţi singuri în casă. Mai mult de atât, în cei patru ani, femeia nu s-a ocupat de îngrijirea lor, nu le-a procurat haine, nu se ocupa de igiena acestora şi pe timp de iarnă nici de asigurarea unei surse de căldură. Nu s-a ocupat nici de educaţia copiilor, iar rechizitele primite pentru şcoală le-ar fi vândut. De asemenea, cei trei copii erau agresaţi fizic şi verbal.

După ce femeia a fost încarcerată, cazul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, iar cei trei copii au fost preluaţi, în 2017, într-un centru de plasament. Dosarul a fost înregistrat la instanţă în 24 august, dar nu a primit, deocamdată, un prim termen de judecată.

În prezent, femeia este acasă, fiind liberată condiţionat din penitenciar. În ianuarie 2018, împreună cu concubinul cu care locuia, a fost condamnată la 1 an şi 4 luni de închisoare cu executare pentru ameninţare. Cei doi obişnuiau să îşi ameninţe vecinii cu moartea, iar aceştia au depus plângere la poliţie. Ancheta penală efectuată cu această ocazie a scos în evidenţă situaţia gravă în care se aflau copii, care au şi fost preluaţi din familie şi transferaţi în sistemul de protecţie al statului. Copiii aveau vârste cuprinse între 5 ani şi 9 ani.

Femeia a primit atunci condmanare cu executare pentru că era recidivistă. Ea fusese condamnată cu suspendare pentru o infracţiune de ultraj – ameninţarea unui poliţist urmată de acte de distrugere a autoturismului acestuia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419