Rămâi conectat

Ştirea zilei

Treceri de pietoni iluminate cu LED, în Municipiul Aiud: Rețeaua de peste 72 de kilometri și mai mult de 1.700 de corpuri de iluminat, prinde contur

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Treceri de pietoni iluminate cu LED, în Municipiul Aiud: Rețeaua de peste 72 de kilometri și mai mult de 1.700 de corpuri de iluminat, prinde contur

Siguranța pietonilor în Municipiul Aiud începe să se dezvolte din ce în ce mai repede, tot mai multe treceri de pietoni fiind iluminate cu lumina LED.

Municipiul Aiud beneficiază de un proiect REGIO 2014-2020, prin care a fost reabilitată întreaga rețea de iluminat public a orașului, rețea a cărei lungime este de peste 72 km și care cuprinde acum mai mult de 1700 corpuri de iluminat, al căror număr va crește în doi ani cu aproape 20%.

Prin contractul de finanțare – în valoare totală de peste 11 milioane lei, semnat de doamna primar Oana Badea și directorul general ADR Centru, Simion Crețu – se va reduce la jumătate consumul anual de energie primară utilizat de iluminatul public în municipiul Aiud și va crește gradul de iluminare urbană.

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public, în Municipiul Aiud” are o valoare totală de peste 11.075.847,49 lei, din care suma fondurilor europene solicitate este de 10.168.187,81 lei, respectiv peste 2,18 milioane euro, ceea ce înseamnă 98% din suma cheltuielilor eligibile din proiect.

Diferența o reprezintă contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile. Finanțarea nerambursabilă este alocată prin Axa prioritară 3.1 a POR 2014-2020, pentru investiții în Regiunea Centru dedicate îmbunătățirii eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, pe operațiunea destinată iluminatului public. Edilii estimează că finalizarea proiectului va avea loc înainte de 31 martie 2022.

Investiția propusă constă în montarea unor noi corpuri de iluminat cu LED în rețeaua publică a municipiului Aiud, o parte din ele pe cei 230 de stâlpi noi instalați prin proiect. Practic, numărul corpurilor de iluminat va crește de la 1703 bucăți, valoarea de acum, până la 2116.

Toate aceste echipamente vor fi moderne, având luminiscență mai bună, eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. Un aspect important în cadrul proiectului constă în faptul că întregul sistem de iluminat public va fi monitorizat printr-un nou sistem de telegestiune și fiecare corp de iluminat va fi echipat cu un dispozitiv de control individual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea