Ziarul Unirea

Trebuie să alegem între România şi Ponta

Marți 29 septembrie se va dezbate și vota în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului moțiunea de cenzură -“Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” – depusă de către PNL prin care se cere demiterea lui Victor Ponta un premier corupt, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Dan SimedruVictor Ponta și PSD se joacă cu soarta României și a românilor. PSD și majoritatea parlamentară mențin în funcție un premier trimis în judecată care compromite imaginea României și aruncă țara noastră la periferia Europei.

ELIT

Fiecare zi cu Ponta la Guvern înseamnă procente pierdute pentru PSD. Ponta trage PSD în jos. Ponta e un bolovan de gâtul PSD, așa cum e un bolovan de gâtul României.

Dar cu toate acestea Liviu Dragnea și coaliția de guvernare fac zid în jurul lui Victor Ponta și țin cu dinții de această guvernare.

Ultimul sondaj de opinie realizat în luna septembrie arată picajul în care se găsește partidul condus de Liviu Dragnea.

Dacă ar fi să facem un joc electoral noi, liberalii, ar trebui să ne bucurăm de această situație că PSD a ajuns la 35% în sondaje. și scade lună de lună, în timp ce PNL crește și a ajuns la o intenție de vot de 42%.

Dacă intram în această logică nu am mai fi depus motiunea de cenzură și ne-am fi frecat mâinile de satisfacție, culegând roadele, la anul, la cele două scrutine electorale. Dar ne interesează mai mult soarta României care a ajuns de râsul Europei cu un premier nefrecventabil, care este evitat la întâlnirile la nivel înalt și pus la punct în declarații publice de oficiali europeni, cazul ministrului ungar de externe care l-a trimis la plimbare pe ministrul nostru, domnul Bogdan Aurescu, membru al unui Guvern condus de un premier trimis în judecată. Românii încep să-și dea seama, chiar și votanții tradiționali ai PSD-ului, că țara asta nu are viitor cu Victor Ponta la guvernare.

Sper să realizeze acest lucru și partenerii de guvernare ai PSD-ului și mă refer aici, în primul rând, la UNPR care pe de o parte afrimă că apară interesul național, dar în realitate se pare că acceptă să rămână în bănci la votul pe moțiune.

Practic, răspund la ordinele date de Liviu Dragnea. Mă miră faptul că acest partid care are 5% în sondaje deci, dacă ar candida singur acum ar intra în Parlament, face acest joc Trebuie să se desprindă acum de PSD ca să-și consolideze scorul până la alegerile de anul viitor.

PSD adună toți acești sateliți- UNPR, ALDE – și îi ține captivi cu promisiunea guvernării. Dar ce guvernare responsabilă poate fi asta cu un premier trimis în judecată pentru evaziune fiscală, dar care în continuare gestionează bugetul țării?

Aminteam mai sus de semnal prost dat în extern prin menținerea în funcție a lui Victor Ponta, dar un semnal la fel de nociv se dă și în intern, mediului de afaceri. Câtă credibilitate putem avea, ca țară, în fața investitorilor cu un premier evazionist? Niciuna.

De aceea, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului, iar parlamentarii din coaliție cu adevărat responsabili trebuie să voteze, alături de noi, această moțiune de cenzură.

Dan Simedru,

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Hă Hă Hă 25 septembrie 2015 at 17:44

Dunte-n pustiu ! Intre patidul tau de ciorditori infecti si Ponta (nu PSD) l-as alege pe el de 1000x pana in momentul in care o sa apara o alternativa adevarata la actuala clasa politica. Daca nu l-ati putut da jos in mod democratic i-ati facut dosar bai PeNaLilor !

contribuabilu` 25 septembrie 2015 at 17:47

Votez cu Ha, Ha, Ha ! Are dreptate !!!

Ghita 25 septembrie 2015 at 21:57

Sañedre, ultima data ti-am pus o intrebare , destul de „politicoasa”, te-am intrebat daca „in PNL, mai exista vre-un deputat, mai prost decat tine”, dar ca persona publica ce esti, trebuia sa raspunzi unui alegator, chiar daca nu te simpatizeaza! Mi-a raspuns insa un „Gainar”, ce semna, @ADELA”, FOLOSIND „SEMNE DE PUNTUATIE, EN-GROS(banuiesc ca vroia sa-si ascunda in acest fel „golurile de gandire”)”, ca as fii si eu, vreo „victima al sistemului de sanatate precar, mai ales in psihiatrie”, uitand ca de fapt „prima victima a psihiatriei, esti tu(ca tu si nu eu, te indopi, cu picaturi de Haloperindol, ca sa-ti „racesti cerebelul infierbantat”)”!
Scimbati Dracului, o data „postacii de serviciu”, ca nu te mai faci de ras, ci devii penibil!

marius 26 septembrie 2015 at 8:47

Un titlul mai inept ca acesta nici nu se putea.
Când găinile cotcodăcesc, cocoşul ştie că ele au depus un ou în cuibul democraţiei. Numai că oul PNL-ului n-a fost fecundat de cocoş, deşi cocoşul de la Cotroceni şi-a fi dorit-o.
Cu toată lipsa de interes ,nu vă dorim succes.

stela 26 septembrie 2015 at 10:16

ii urez succesuri politicianului homo simedru!

xxl 26 septembrie 2015 at 21:51

du-te dra de fost prefect infractor ordinar. abuzul in serviciu si dubla masura a fost primul punct in fisa postului…

Apropo 27 septembrie 2015 at 8:38

Că PDL, de împreună cu pedeliştii şi cu toţi susţinătorii lor, au fost contaminaţi cu prostie de către băsă-U, asta nu mai e un secret. Dar că odată cu absorbirea lor, adică corcirea cu PNL, se propagă şi prostia, eee, cu asta aveam niţcaiva dubii. Incertitudini. Acum, citind acest articol, e clar – în “noul PNL” ,prostia e la ea acasă ! Auzi că “Trebuie să alegem între România şi Ponta” !Super ! A-ca-de-mic !
Bă’, mare trebuie să fie şi Ponta ăsta, să pui semnul egal între el şi Româmia !

Comentariile sunt oprite