Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traseul parcurs de tânăra tâlhărită la Alba Iulia, în ziua agresunii: Cum a reuşit să ajungă acasă şi ce îşi mai aminteşte din incident

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traseul parcurs de tânăra tâlhărită la Alba Iulia, în ziua agresunii: Cum a reuşit să ajungă acasă şi ce îşi mai aminteşte din incident.

Tânăra în vârstă de 20 de ani, tâlhărită sâmbătă într-o scară de bloc din Alba Iulia, se simte bine, dar va mai rămâne în spital pentru investigaţii suplimentare. Declaraţiile făcute de tatăl acesteia arată întregul traseu parcurs de această sâmbătă, în ziua agresunii.

Tânăra a fost anterior incidentului cu prietenul acesteia la mall-ul din Alba Iulia, de unde a plecat singură cu maşina în vizită la o prietenă, care locuia în blocul respectiv. În momentul în care aştepta la lift, a fost lovită cu bestialitate, din spate, de către atacatorul recidivist şi a căzut inconştientă. Bărbatul s-a furişat în spatele tinerei, astfel încât aceasta nu l-a văzut, decât când era, deja, prea târziu.

Tâlharul i-a luat telefonul şi portmoneul şi a fugit. În portmoneu avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei. Poliţistii au stabilit, ulterior, că a suferit un prejudiciu total de aproximativ 1.500 de lei. Tânăra şi-a revenit după câteva minute şi fără să îşi amintească ce s-a întâmplat anterior a urcat până la etajul 4, unde locuieşte prietena acesteia.

Citește și: VIDEO: TATĂL fetei tâlhărită în blocul M3 din Alba Iulia. Reactie emotionantă: „Să fi fost cu individul ală faţă în faţă timp de două minute. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut eu!”

Acolo a simţit că ceva nu este în regulă şi a decis să se întoarcă fără a mai intra pe la prietena sa. Avea, în continuare, cheile de la maşină, astfel încât s-a urcat la volan şi a mers circa 3 kilometri până la locuinţa ei, aflată într-un alt cartier al oraşului. Aici a vorbit prin intermediul unei reţele de socializare cu un unchi al său, căruia i-a spus că nu se simte bine. Acesta l-a sunat, imediat, pe tatăl Denisei.

”Ne-a sunat că ceva nu e în regula cu ea. Eram plecaţi la părinţi, la ţară, la 70 de kilometri de aici. Am încercat să sunăm înapoi, dar avea telefonul închis. Atunci am sunat un vecin să meargă să vadă ce s-a întâmplat. I-a zis la vecin că e confuză şi nu îşi aminteşte nimic, părea ca şi cum ar fi fost drogată. Ne-am urcat rapid în maşină şi pe la 9 seara am ajuns acasă. Era într-o stare confuză, o durea capul, nu îşi amintea nimic.

M-am uitat pe camera de la blocul nostru să văd cu cine a fost, dar nu am văzut nimic suspect. L-am sunat pe prietenul ei, ştiam că în cercul lor de prieteni sunt oameni serioşi. Apoi, am văzut că nu mai are portmoneul şi telefonul şi ne-am dat seama că s-a întâmplat ceva. Am mers la urgenţă, la spital, unde i-a făcut un tomograf.

Se vedeau două lovituri la cap dar nu îşi amintea nimic. Am început să reluăm firul evenimentelor, cu cine a fost, am crezut că i-a băgat cineva ceva în cafea. Nu îşi amintea nici ce a făcut de dimineaţă. Aproape nimic din ziua de sâmbătă, doar că a fost la mall şi şi-a lăsat prietenul acolo”, a afirmat Grigore Sava, tatăl Denisei.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un medic de la spital a decis să sesizeze poliţia. Anchetatorii au reuşit, ulterior, să refacă traseul Denisei şi au ajuns la scara blocului, unde au vizualizat imaginile înregistrate de camera de luat vederi.

”Când am văzut imaginile îmi venea să fi fost cu individul ala 2 minute, cu siguranţă cred că eram în locul lui. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut noi. Doi centimetri mai era şi dacă dădea cu capul de colţ. A fost un laş, dacă era bărbat trebuia să meagă faţă în faţă cu ea. Nu era în starea asta, pentru că se apăra. Ştiu ce fiică am şi ce caracter are”, mai precizat tatăl tinerei.

Acesta a completat că Denisa a văzut imaginile de pe camera de supraveghere şi nu a avut nicio reacţie. ”A reacţionat destul de bine. Nu i-a venit să creadă că a păţit aşa ceva. Cred că mai mult avem noi nevoie de psiholog decât ea”, a declarat tatăl fetei agresate la Alba Iulia.

Grigore Sava a mai spus că fiica sa se simte acum bine, dar va mai rămâne în spital pentru investigaţii suplimentare: ”Pot să zic că fizic arată în regulă, moral este bine. Nu îşi aduce, în continuare, aminte decât secvenţe din ziua de sâmbătă”. Denisa este studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar în trecut a practicat judo. Părintele fetei este recunoscător şi celor trei poliţişti care l-au prins pe agresor.

”Trei poliţişti tineri au fugit prin grădini, l-a prins fără mandat, au mers mai repede decât mascaţii şi l-au prins. Ei se chinuie să îl prindă şi dacă îl eliberează după 1 an va tâlhări iar”, a conchis bărbatul.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională Elevul Gábor Farkas Ferenc s-a calificat la etapa națională, unde a obţinut premiul III și s-a calificat la etapa internațională a olimpiadei. Citește și: FOTO: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea