Rămâi conectat

Politică Administrație

Transportul de persoane pe ruta Alba Iulia-Aiud se scumpește. Transgilyen solicită consilierilor majorarea tarifelor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transgilyen SRL, operatorul de transport transport public judeţean de persoane pentru ruta Aiud – Teiuş – Alba Iulia, solicită Consiliului Judetean Alba mărirea tarifelor de călătorie la bilete și abonamente cu circa 15 la sută, motivând acest lucru prin faptul că s-au scumpit carburanţii şi piesele de schimb, şi astfel au crescut cheltuielile.

Astfel dacă solicitarea companiei de transport va fi aprobată de consilierii județeni, în cadrul ședinței ordinare ce va avea loc joi, 21 august, tarifele de călătorie pe rutele deservite de această firmă vor crește cu circa 10-15 la sută, începând de la 1 septembrie a.c.

Graficul de majorare a tarifelor propus pentru aprobare CJ Alba

trasee majorare

Solocitarea societății de transport este motivată de faptul că tarifele nu au mai fost modificate din mai 2013, perioadă în care au crescut semnificativ cheltuielile materiale specifice serviciului, mai ales la carburanţi (cu 8%), amortizarele, service-ul auto, piesele de schimb, anvelopele şi acumulatorii, taxele, impozitele, autorizaţiile și asigurările.

Astfel, călătorii pe acest traseu vor plăti pentru distanţe de 1-5 km, pentru un bilet de călătorie suma de 3,5 lei, față de 3 lei în prezent, iar pentru un abonament pe aceași distanță,  suma de 105 lei, față de 90 lei cât plătesc în prezent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea