Rămâi conectat

Ştirea zilei

Transilvania, destinația turistică numărul 1 în lume, într-un top 10 regiuni de vizitat în 2016. A întrecut Hawaii și Bavaria

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transilvania se află pe primul loc în lume în topul regiunilor de vizitat în 2016, potrivit unui clasament realizat de Lonely planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie.

Castelul-CorvinilorAutorii ghidului turistic spun că în zona există şi altceva în afară de legende despre vampiri, sate săseşti şi biserici fortificate. Aceștia precizează că în Munţii Carpaţi există multe peşteri, poţi face drumeţii sau merge la schi. De asemenea, în oraşe precum Braşov, Sighişoara şi Sibiu există cafenele şi terase la stradă. Lonely Planet recomandă oraşul studenţesc Cluj-Napoca pentru viaţa de noapte.

„Pune-ți crucifixul departe și  aruncă usturoiul – nu vei avea nevoie de ele în Transilvania de astăzi, care suflă stereotipurile mai repede decât aripile unui liliac din iad. Da, cai și căruțe încă umblă prin regiunile rurale împădurite, dar vor împărtăși curând drumurile cu cabine Uber , care vor plimba vizitatorii într-un mod chic și vor avea parte de cazare Airbnb. Uită de tricourile cu Dracula  și investește în  numărul tot mai mare de galerii de artă, stațiuni excelente de schi și excursii epice în natură”, anunță site-ul oficial al editurii  Lonely Planet.

„Colecția nu scoate în evidență destinațiile unde turiștii deja s-au hotărât să se ducă, ci regiunile pe care noi credem că nu trebuie să le rateze”, a spus directorul editorial, Tom Hall, pentru CNN.

Pe baza unor criterii obiective cu privire la evenimentele speciale desfășurate în unele țări, pe baza bugetului turiștilor, dar și pe criterii subiective cu privire la „acel ceva” pe care îl au unele regiuni, Lonely Planet a decis care sunt regiunile în topul destinațiilor de vacanță 2016.

Topul celor 10 regiuni:

  1. Transilvania, Romania
    2. Islanda de Vest
    3. Valle de Vinales, Cuba
    4. Friuli, Italia
    5. Insula Waiheke, Noua Zeelanda
    6. Auvergne, Franta
    7. Hawaii
    8. Bavaria, Germania
    9. Costa Verde, Brazilia
    10. St. Helena

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea