Transferuri pentru CSU Alba Iulia! Ancuţa Stoenescu negociază cu trupa lui Bilek

După ce a încheiat prima parte a campionatului pe poziţia a doua a ierarhiei Diviziei A de baschet feminin, cu 27 puncte, la egalitate cu alte 3 echipe (Nova Vita Tg Mureş, ICIM Arad şi CSB Teleorman), CSU Alba Iulia are gânduri mari şi pentru retur. Gruparea din Cetatea Marii Uniri beneficiază de un buget consistent şi în consecinţă îşi poate întocmi o campanie de transferuri adecvată, menită să întărească lotul lui Bilek. Dacă unul dintre numele vehiculate pentru a evolua la Alba Iulia, Florentina Ardeleanu (28 ani, BC LMK Sepsi Sf Gheorghe) nu mai este de actualitate, în schimb Alba şi-a îndreptat atenţia spre o altă jucătoare extrem de valoroasă din campionatul intern.

Ancuţa Stoenescu (31 ani),cea mai bună româncă ce evolua la gruparea de pe Bega, coşghetera timişorencelor şi-a reziliat  neaşteptat contractul cu BC Danzio Timişoara şi în acest moment negociază cu oficialii albaiulieni, ce-şi doresc parafarea tranzacţiei. „Probabil voi alege cea mai bună soluţie pentru mine. Nu mai doresc să aleg cu sufletul şi să am de pierdut în cele din urmă„, a spus Ancuţa Stoenescu, o prezenţă constantă în angrenajul naţionalei României de senioare. De-a lungul carierei aceasta a mai trecut pe la Târgovişte, Sporting Atena, KV Imperial AEL Limasol şi BCM Danzio Timişoara.

ELIT

*Tratative şi în extern

Pe lângă Stoenescu, o adevărată lovitură la bursa transferurilor, CSU Iulia intenţionează să mai aducă şi o „stranieră”, din Lituania sau USA. „Vrem să transferăm din România o jucătoare foarte valoroasă, peste media campionatului. Căutăm şi alta variante din străinătate„, a declarat Ioan Achim Moise, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Cele două posibile mutări se pot concretiza până pe 4 ianuarie 2012, data reluării pregătirilor, perioada de transferuri fiind până în 9 ianuarie. CSU Alba Iulia are meci în 14 ianuarie, acasă, cu Sportul Studenţesc. Pe de altă parte, formaţia albaiuliană poate renunţa la serviciile Cristinei Grama, adusă în vară.

Dan HENEGAR

Dan HENEGAR