Rămâi conectat

Actualitate

Toți românii care au centrale de apartament, ar putea scoate mai mulți bani din buzunar. Vor plăti o taxă de poluare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toți posesorii de centrale de apartament s-ar putea confrunta cu o situație neplăcută, aceea de a plăti o taxă de poluare. 

Companii precum ELCEN spun că așa cum CET-urile plătesc această taxă pe poluare și centralele de apartament care folosec gaze ar trebui să achite un cuantum de bani.

Pe de altă parte, posesorii de centrale spun că oricum plătesc verificările periodice astfel că se opun acestei cereri.

„Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării să facem un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. Se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Nu este mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a precizat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea