Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere!
Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere!
Profesorul de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, atrage atenția într-o postare pe o rețea de socializare, asupra unui fenomen de amploare, generalizat în ultimii ani, legat de elevii olimpici români care au obținut medalii la matematică și fizică:
”Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere.
Păi nu este normal? Ce vi se pare anormal? Țara e condusă de indivizi certați cu școala, care au terminat-o cu chiu cu vai, din mila profesorilor, la vârste la care unii au nepoți. Alții de aceeași teapă sunt promovați zi de zi, să mai preia o parte din putere.
Adică, din libertatea noastră. Și a copiilor noștri. Cei cu școală „pe bune” nu au ce să caute în față. Să stea cuminți în banca lor. Deranjează incompetenții. De aia ne pleacă copiii. Ce să caute aici? Să sclavagească pentru „ciolaci”, „cîrstoi”, „piedoni” sau pentru țuțerii lor numiți de ei, fără să primească mare lucru toată viața?
Citește și: Mai mulți BANI pentru elevii olimpici: 1.000 de lei – premiul I. Cât primesc restul olimpicilor de pe podium
Nici nu ai curaj, ca părinte, să îi ceri să rămână. Nu îndrăznești să faci asta. Știi și tu că aici riscă să moară lovit de o beizadea băută sau drogată, să moară ars la un concert, să fie operat de alt braț decât cel bolnav… Riscă să pice el de vinovat pentru incompetența sau dezinteresul altora.
Riscă să pice pe mâna unor analfabeți funcționali, incapabili să vadă consecințele acțiunilor lor imediate. Să muncească ca un sclav pentru ei și ei să își asume toate meritele.
Ce că nu au școală, sunt buni gospodari! Fură, maică, fură, dar mai și fac!
Mai bine îi lași să plece! Chiar dacă te vei topi de dorul lor…”, a scris profesorul Păun.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni
Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni Traficul rutier este îngreunat vineri seara pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii. O mașină a rămas blocată pe DN 75, pe Valea Arieșului spre Arieșeni. Citește și: UPDATE FOTO | Intervenție […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan