Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Toți miniștrii PNL au demisionat – vezi cine asigură interimatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

sedinta guvernÎn aceasta dimineață, primul-ministru Victor Ponta a transmis președintelui Romaniei demisiile miniștrilor PNL, pentru emiterea decretelor prezidentiale prin care sa se constate vacanta posturilor, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Guverul României.

Și-au depus demisiile: Gheorghe Eugen Nicolaescu din funcția de ministru al sănătății; Mariana Câmpeanu din funcția de ministru al muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice; Ramona-Nicole Mănescu din funcția de ministru al transporturilor; Gigel Sorinel Știrbu din functia de ministru al culturii; Lucia Ana Varga din funcția de ministru delegate pentru ape, păduri și piscicultură; Mihai Alexandru Voicu din funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul; Cristian David din funcția de ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

În conditiile constatării vacanței posturilor de membru al Guvernului, făcând aplicarea prevederilor legale în materie, primul-ministru a solicitat președintelui emiterea decretelor prezidentiale prin care: Nicolae Bănicioiu, ministru al tineretului și sportului, să fie numit în funcția de ministru al sănătății, interimar; Adriana Doina Pană, ministru delegate pentru dialog social, să fie numită în funcția de ministru al Muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, interimar; Dan Coman Șova, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, să fie numit în funcția de ministru al transporturilor, interimar; Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, să fie numit în funcția de ministru al culturii, interimar; Rovana Plumb, ministrul mediului și schimbărilor climatice, să fie numită în funcția de ministru delegat pentru ape, păduri și piscicultură, interimar; Robert Marius Cazanciuc, ministrul justiției, să fie numit în funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, interimar; Titus Corlățean, ministrul afacerilor externe, să fie numit în funcția de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, interimar”, se arată în comunicatul de presă.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează să prezinte săptămâna viitoare Parlamentului noua formulă a Guvernului şi că va avea discuţii în acest sens inclusiv cu UDMR, susţinând că, până acum, nu au existat astfel de discuţii.

I-am propus preşedintelui ca, în locul miniştrilor liberali, să numesc miniştri interimari membri actuali ai Cabinetului şi că săptămâna viitoare să merg în Parlament cu noua structură a Guvernului. Preşedintele m-a asigurat că îmi va semna imediat decretele şi asta înseamnă că, în cursul zilei de azi, vom avea şedinţă de Guvern ca să ne continuăm activitatea atât de normal cât se poate într-o situaţie ca aceasta„, a spus Ponta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. CALENDARUL probelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. CALENDARUL probelor Luni, 13 mai 2024, începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a susțin, în perioada 13 – 29 mai, probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea