Rămâi conectat

Curier Județean

Topul poştal anual ediţia 2010

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Publicăm astăzi „Topul poştal anual” ediţia 2010, întocmit pe baza adreselor primite la redacţie, sub semnătură şi ştampilă, de la şefii oficiilor poştale din judeţul Alba. În top figurează poştaşii cu cele mai multe abonamente la ziarul „Unirea” pe anul 2010 şi luna ianuarie 2011. Precizăm că pentru a intra în top, fiecare poştaş trebuie să aibă lunar cel puţin 100 abonamente la ziarul nostru.
Iată cum arată clasamentul şi premiile acordate:
1. Ioan Comăniciu – Alba Iulia – 2333 abonamente – O maşină de spălat rufe
2. Drăgan Adina – Mihalţ – 2300 abonamente – Un televizor color
3. Nicolae Cărăban – Vinţu de Jos – 1998 abonamente – Un cuptor cu microunde
4. Popa Dănilă – Vinţu de Jos – 1988 abonamente – O geacă
5. David Nicolae – Ighiu – 1910 abonamente – O geacă
6. Cândroiu Ana – Sebeş – 1779 abonamente – O geantă de voiaj
7. Maria Şerban – Petreşti – 1715 abonamente – O geantă de voiaj
8. Chirca Sebastian – Sebeş – 1696 abonamente – O geantă de voiaj
9. Popescu Aurelia – Alba Iulia – 1691 abonamente – O geantă de voiaj
10. Pop Mărgeluţa – Alba Iulia – 1666 abonamente – O geantă de voiaj
11. Holom Virginia – Sebeş – 1632 abonamente – O geantă de voiaj
12. Drăgan Norica – Mihalţ – 1627 abonamente – O geantă de voiaj
13. Ghencea Adriana – Petreşti – 1608 abonamente – O geantă de voiaj
14. Carmen Vasile – Alba Iulia – 1552 abonamente – O geantă de voiaj
15. Oaidă Marius – Alba Iulia – 1536 abonamente – O geantă de voiaj
16. Stanciu Maria – Feneş – 1513 abonamente – O geantă de voiaj
17. Gherman Viorel – Alba Iulia – 1447 – O geantă de voiaj
18. Laslo Maria – Galda de Jos – 1400 abonamente – O geantă de voiaj
19. Macarie Vasile – Alba Iulia – 1634 abonamente – O geantă de voiaj
20. Cârcoană Dorel – Sebeş – 1360 abonamente – O geantă de voiaj
21. Brişcaş Florin – Alba Iulia – 1355 abonamente – O geantă de voiaj
22. Jurj Sorin – Sebeş – 1350 abonamente – O geantă de voiaj
23. Dascălu Elena – Ighiu – 1344 – O geantă de voiaj
24. Rus Aurel – Alba Iulia – 1337 abonamente – O geantă de voiaj
25. Câmpean Maricuţa – Alba Iulia – 1336 abonamente – O geantă de voiaj
26. Orăşan Maria – Şugag – 1335 abonamente – O geantă de voiaj
27. Rădac Ana – Sebeş – 1334 abonamente – O geantă de voiaj
28. Briciu Elisabeta – Alba Iulia – 1326 abonamente – O geantă de voiaj
29. Opincariu Dan – Sebeş – 1241 abonamente – O geantă de voiaj
30. Bia Ioan – Câlnic – 1190 abonamente – O geantă de voiaj
31. Buciuman Constantin – Sebeş – 1186 abonamente – O sacoşă
32. Popa Daniela – Lupşa – 1140 abonamente – O sacoşă
33. Klein Hanie – Sebeş – 1129 abonamente – O sacoşă
34. Cenan Mihai – Mihalţ – 1109 abonamente – O sacoşă
35. Preda Vasile – Sebeş – 1084 abonamente – O sacoşă
36. Păşculeţ Elena – Zlatna – 1079 abonamente – O sacoşă
37. Tudor Viorica – Sebeş – 1052 abonamente – O sacoşă
38. Danciu Nicolae – Stremţ – 1048 abonamente – O sacoşă
39. Mihoc Radu – Sebeş – 1046 abonamente – O sacoşă
40. Molodeţ Floarea – Sebeş – 1039 abonamente – O sacoşă
Se acordă menţiuni pentru poştaşii Maria Ghisoiu – Sebeş; Ana Tudoraş – Zlatna; Tovisi Melinda – Ciumbrud; Neagoe Ana – Geoagiu; Neaga Vasile – Sebeş; Sîrbu Aurel – Sebeş; Irimescu Teodor – Sebeş; Malanca Crina – Sebeş, care au realizat fiecare peste 900 de abonamente la ziarul „Unirea” şi care vor primi câte un trening.
Tuturor felicitări şi un An Nou Fericit, cu cât mai multe împliniri, inclusiv abonamente la ziarul „Unirea”.
Premiile pot fi ridicate de la ziarul „Unirea” începând cu data de 9 februarie 2011.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Comunicat de presă | TSD și PSD Alba Iulia organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești”  

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | TSD și PSD Alba Iulia organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești”

Partidul Social Democrat Alba Iulia, cu sprijinul Tineretului Social Democrat Alba Iulia, organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești” în cadrul căreia specialiști din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului vor prezenta programe de finanțare dedicate celor care vor să-și deschidă un business ori doresc să-și extindă activitatea cu sprijin financiar nerambursabil.

În cadrul conferinței, se va discuta despre construirea afacerilor profitabile și sustenabile. Un accent important va fi pus pe accesarea banilor europeni pentru înființarea sau dezvoltarea afacerilor românești. Vor fi prezentate programe guvernamentale, finanțate inclusiv cu fonduri externe. De asemenea, se va vorbi despre Start Up-Nation, măsuri pentru tineri, programe în domeniul agroalimentar, posibilități de sprijin nerambursabil pentru IMM-uri, pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, programe de microindustrializare sau de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conferința va avea loc vineri, de la ora 11.00, în Amfiteatrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Prezentările vor fi realizate de către Lucian Rus și Horațiu Clepan, secretari de stat în cadrul  Ministerului Antreprenoriatului si Turismului.

Am plăcerea să organizez acest eveniment, alături de colegii mei social-democrați. Conferința e dedicată în special tinerilor, dar sunt așteptați să participe toți cei interesați. Prin acest eveniment, PSD Alba Iulia și TSD Alba Iulia își doresc să aducă informația mai aproape de persoanele potențial interesate și să o facă mai accesibilă. În cadrul conferinței se va răspunde la întrebări, se va oferi consiliere și îndrumare.

Vrem să fim aproape de albaiulieni, de comunitate, să îi sprijinim cât de mult putem, iar acest lucru se realizează și prin organizarea de evenimente, conferințe, dezbateri de interes pentru ei.

Președinte interimar PSD Alba Iulia,

Senator Gheorghe Calin Matieș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 14.000 de articole pirotehnice , fără autorizație, confiscate de la firmă din Alba Iulia. Recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 14.000 de articole pirotehnice, fără autorizație, au fost confiscate de polițiști de la firmă din Alba Iulia. Recomandări pentru cetățeni.

Polițiștii Inspectoratul de Poliție Județean Alba acționează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice, iar în această perioadă efectuează controale la societățile comerciale care importă și comercializează astfel de articole.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acțiunile de control se desfășoară sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și are ca obiectiv prevenirea producerii evenimentelor negative cu consecințe asupra ordinii și siguranței publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), ca urmare a folosirii de astfel de articole precum descoperirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul articolelor pirotehnice;

De exemplu, în urma unui control la o societate comercială din Alba Iulia, efectuat la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat 14.535 de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare, fără autorizație.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba readuce în atenția cetățenilor câteva aspecte legate de obiectele cu conținut pirotehnic

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Totodată, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4.

În conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condițiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situații de urgență județean și avizul inspectoratului de poliție județean pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1, pe tot timpul anului.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P.1, P.2, T.1 și T.2 nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Tineri din Alba Iulia cu DOSAR PENAL pentru FURT: Ar fi sustras 4 anvelope auto dintr-o spălătorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi tineri din Alba Iulia s-au ales cu DOSAR PENAL pentru FURT după ce ar fi sustras 4 anvelope auto dintr-o spălătorie din oraș.

Potrivit IPJ Alba, la data de 8 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat doi tineri de 21 și 28 de ani, din Alba Iulia, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă sesizată poliției la data de 14 septembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că, în noaptea de 12/13 septembrie 2022, tinerii s-ar fi deplasat la o spălătorie auto din Alba Iulia și ar fi sustras 4 anvelope auto, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi tineri și pentru recuperarea prejudiciului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea