Rămâi conectat

Ştirea zilei

Topul liceelor din județul Alba după procentul de promovare la Bacalaureat 2015: Colegiul Militar și Liceul ”Sf. Iosif”, în fruntea clasamentului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toți absolvenții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” și ai Liceului Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia au promovat examenul național de Bacalaureat din acest an, potrivit datelor oferite de inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș.

La Liceul ”Sfântul Iosif”, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, examenul de Bacalaureat a fost susținut de 9 absolvenți; cea mai mare medie a fost 9,53, iar cea mai mică – 7,38.

La Colegiul Militar, examenul de bacalaureat a fost susținut de 109 absolvenți. Cea mai mare medie a fost de 9,9, iar cea mai mică, 7,55.

Rezultate bune au fost obținute și la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia unde, dintre cei 232 de absolvenți examinați, au promovat 97,41%, iar un candidat a obținut 10 pe linie.

Citește și Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului HCC din Alba Iulia, cu 10 la BAC, vrea să revoluționeze domeniul IT: Am multe idei de implementare a informaticii în medicină

În acest top, locul 4 a fost ocupat de Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș cu un procent de promovare de 95,26 la sută. Dintre cei 211 candidați examinați, doi au obținut 10 pe linie, iar cea mai mică medie a fost de 6.08.

Citește și Trei absolvenți din Alba, 10 pe linie la Bacalaureat 2015: Doi dintre ei au terminat la Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș. Primii clasați

Topul liceelor din Alba după procentul de promovare

  1. Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 100%
  2. Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia – 100%
  3. Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 97,41%
  4. Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – 95,26%
  5. Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – 94,36%
  6. Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj – 91,48%
  7. Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan” Alba Iulia – 91,3
  8. Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – 91,23
  9. Liceul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 90,91%
  10. Liceul Teoretic Teiuș – 88,46%
  11. Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 88,46%
  12. Colegiul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș – 88%
  13. Colegiul Național ”David Prodan” Cugir – 86,59%
  14. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 74,14%
  15. Colegiul Național Gabriel Bethlen din Aiud73,97%

Citește și Ministerul Educației a publicat notele absolvenților de liceu

În județul Alba, un procent de 74,2 la sută dintre candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de depunerea contestațiilor. Examenul a fost susținut de 2.904 absolvenți.

Absolvenții de liceu au susținut săptămâna trecută probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care au început luni, cu proba la limba română, și s-au terminat vineri cu proba la alegere a profilului și specializării.

Citește și Alba, pe locul 9 în topul județelor cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2015

Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.

Citește și IȘJ Alba: 303 note de 10 la Bacalaureat 2015. Procent de promovabilitate de 74,25% – mai mare cu 5 procente decât în 2014

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea