Rămâi conectat

Actualitate

TOPUL liceelor din ALBA după promovabilitatea la BACALAUREAT 2013 și după ultima medie de ADMITERE

Publicat

în

Notele finale ale Evaluării Naționale 2014 au fost publicate astăzi, următorul pas fiind admiterea la liceu, care se va desfășura în perioada 4 – 25 iulie. În alegerea colegiului elevii țin cont de performanțele școlare, iar în fiecare an, pe lângă prestigiul liceului, doi parametri importanți sunt procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat și ultima medie de admitere la liceu (de anul acesta, 75% – Evaluarea Națională și 25% – media generală a anilor din gimnaziu).

Anul trecut, în județul Alba un singur liceu a avut o promovabilitate de 100%. Este vorba despre Colegiul Național Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. În schimb, cei doi elevi care au obținut media 10 la Bacalaureat 2013 provin de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, respectiv Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

Cel mai bun liceu din judeţul Alba, dacă ne raportăm la ultima medie de admitere din 2013, este Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Anul trecut ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,27.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele statistice la Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2013. Procentele promovabilității

 1. Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 100%
 2. Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni – 98,27%
 3. Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 97,37%
 4. Colegiul Național I. M. Clain Blaj – 94,35%
 5. Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – 93,09%
 6. Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 89,02%
 7. Colegiul Național ”David Prodan” Cugir – 84,21%
 8. Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș – 81,32%
 9. Liceul Teoretic Teiuș – 77,55%
 10. Liceul cu Program Sportiv Sebeș – 77,25%
 11. Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – 76,92%
 12. Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – 76,47%
 13. Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” Cugir – 75,93%
 14. Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna – 75%
 15. Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – 67,87%
 16. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 66,04%
 17. Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș – 60,00%
 18. Liceul ”Horea Cloșca și Crișan” Abrud – 52,59%
 19. Colegiul ”Tehnic” Apulum Alba Iulia – 50,94%
 20. Liceul Tehnologic Jidvei – 50,00%
 21. Colegiul Național ”Bethlen Gabor” Aiud – 43,10%
 22. Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj – 37,33%
 23. Liceul Tehnologic Sebeș – 30,47%
 24. Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Aiud – 30,00%
 25. Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 28,05%
 26. Colegiul Tehnic Aiud – 24,79%
 27. Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia – 23,08%
 28. Liceul Tehnologic Ocna Mureș – 19,51%
 29. Liceul Tehnologic Romano-Catolic – 15,79%
 30. Liceul Tehnologic ”Tara Moților” Albac – 14,29%
 31. Colegiul de Afaceri Alba Iulia – 12,50%
 32. Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – 12,50%
 33. Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație – 10,53%
 34. Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj – 3,33%

Cele mai bune licee în funcție de media de admitere:

1. COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA CLOŞCA ŞI CRIŞAN” ALBA IULIA – 9,27

Matematică – Informatică – 9,30

Ştiinţe ale Naturii – 9,68

Filologie (Engleză) – 9,27

Ştiinţe Sociale – 9,43

2. COLEGIUL NAŢIONAL “LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 5,19

Industrie Alimentară – 6,36

Economic – 8,22

Turism şi alimentaţie – 7,24

Industrie textilă şi pielărie – 5,19

Matematică – Informatică – 9,14

Ştiinţe ale Naturii – 9,14

Filologie (Engleză) – 8,43

Filologie – 8,76

Ştiinţe Sociale – 8,42

3. COLEGIUL NAŢIONAL “AVRAM IANCU” CÂMPENI – 8,30

Matematică – Informatică – 8,71

Ştiinţe ale Naturii – 9,05

Filologie (Engleză) – 8,60

Filologie (Franceză) – 8,30

4. COLEGIUL ECONOMIC “DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA – 8,07

Comerţ – 8,07

Economic – 8,82

Turism şi alimentaţie – 8,26

Click pentru a vedea ultimele medii de admitere la toate liceele din ALBA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Coșmarul unei tinere din Alba: Credea că va lucra la o fabrică de ciocolată din Anglia, dar a fost forţată să se prostitueze de un „loverboy”

Publicat

în

Coșmarul unei tinere din Alba: Credea că va lucra la o fabrică de ciocolată din Anglia, dar a fost forţată să se prostitueze de un „loverboy”

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat săptămâna trecută hotărârea definitivă într-un dosar e trafic de persoane şi proxenetism în care au fost judecate trei persoane din Alba, o femeie şi doi bărbaţi.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au reţinut în rechizitoriu faptul că Mirela M., Bogdan M. şi Sebastian Z. au fost implicaţi în perioada decembrie 2020 – martie 2021, în activităţi specifice de trafic de persoane.

Cei trei au efectuat acte de recrutare, transport şi adăpostire faţă de o tânără care în prezent are aproape 20 de ani, domiciliată în comuna Noşlac, în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei. În plus faţă de hotărârea Tribunalului Alba, instanţa de apel a mărit pedeapsa aplicată unui dintre inculpaţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, Bogdan M. (41 ani) va executa patru ani de închisoare, în loc de 3 ani şi 6 luni. În cazul celorlalţi doi, au fost menţinute pedepsele instanţei de fond: Mirela M. (39 ani) a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, iar Sebastian Z. (30 ani) a primit 3 ani cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. Cei trei, în solidar, trebuie să în plătească tinerei daune morale în valoare de 5.000 de euro.

Recrutarea tinerei s-a făcut de către unul dintre bărbaţi prin metoda „lover boy”, acesta spunându-i fetei că o iubeşte, că se va căsători cu ea, cerându-i să meargă cu el şi familia lui în Anglia, cu promisiunea găsirii unui loc de muncă la o fabrică de ciocolată. Biletul de transport a fost plătit de inculpaţi, rezervarea fiind efectuată telefonic. Cei patru au ajuns în Anglia în 17 ianuarie 2021, la Birmingham. De aici aceştia s-au deplasat până în Wolverhampton, unde exista o locuinţă închiriată.

„Odată ajunsă în Anglia, cei trei inculpaţi i-au spus fetei că va trebui să practice prostituţia în folosul lor, iar în caz contrar o vor scoate afară din casă. De teamă că va rămâne singură în Anglia, fără a cunoaşte limba sau a avea cunoştinţe prin zonă, fără a avea posibilităţi materiale şi având un intelect liminar, persoana vătămată a fost de acord cu acest lucru (conform raportului de expertiză psihologică a văzut acceptarea ca fiind singura soluţie de supravieţuire în acel mediu). I se luau toţi banii obţinuţi din prostituţie. Relaţiile cu clienţii se consumau în principal în casa în care locuia cu inculpaţii”, se mai susţine în ancheta DIICOT Alba Iulia.

În perioada în care s-a aflat în Anglia, tânăra era supravegheată permanent de cei trei. I s-a luat cartela telefonică de România şi i s-a dat o cartelă de Anglia, pe care au salvat doar numerele lor. Cei patru au plecat din Anglia, pentru a reveni în România, în martie 2021. Pe drumul de întoarcere, tânăra a fost avertizată să nu reclame la poliţie ce s-a întâmplat în Anglia, fiind ameninţată cu acte de violenţă. Imediat ce a ajuns acasă, la familia buncii, aceasta a relatat ce i s-a întâmplat în Anglia, fiind sesizată poliţia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Voucherele sociale pentru persoanele vulnerabile vor ajunge la aceștia prin Poșta Română

Publicat

în

Voucherele sociale pentru persoanele vulnerabile vor ajunge la aceștia prin Poșta Română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane de persoane.

Conform sursei citate, Poşta Română a semnat la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) convenţia pentru distribuirea voucherelor sociale pe suport electronic. Documentul semnat de ministrul de resort, Marcel Ioan Boloş, şi directorul general al operatorului naţional de servicii poştale, Valentin Ştefan, reglementează modul în care cardurile vor fi distribuite beneficiarilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.
3 milioane de români vor primi cardurile cu voucherele sociale

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania.

Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an, vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Românii nu vor avea taxe noi anul acesta. Premierul Ciucă: Nu se va schimba sistemul fiscal în 2022

Publicat

în

Românii nu vor avea taxe noi anul acesta. Premierul Ciucă: Nu se va schimba sistemul fiscal în 2022

Premierul Nicolae Ciucă a precizat în cursul zilei de miercuri, 18 mai, faptul că anul acesta nu se va schimba sistemul fiscal și nici nu vom avea taxe noi.

”În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilut ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afcaeri şi cu întregul mediu asociativ”, a spus premierul.

El a precizat că vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunţ se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize.

”Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impac teze negativ asupra planurilor de bussines”.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare