Rămâi conectat

Actualitate

Topul judeţelor după valoarea lor în bani -judeţul Alba ocupă locul 21

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un studiu Econtext ne arată cât valorează în lei economia fiecărui judeţ din România. Mai exact cât a fost valoarea economică a tuturor judeţelor în 2010 şi cât se estimează a fi în acest an. Potrivit studiului elaborat de Centrul Naţional de Prognoză toate judeţele vor înregistra o creştere a PIB în 2010 faţă de 2011. În bani, economia României din acest an este prognozată să ajungă la o valoare de 542,04 miliarde lei. De unde rezultă că valoarea medie a unui judeţ din România este 13 miliarde lei (3,1 miliarde euro). După Bucureşti, urmatoarele motoare ale economiei sunt Cluj, Timiş, Argeş, Constanţa, Prahova şi Braşov. La polul opus se găseşte Giurgiu iar penultima poziţie este ocupată de Covasna. În topul judeţelor, Alba se află pe locul 21 cu 8,95 miliarde lei în 2010 şi o estimare pentru 9,42 miliarde lei în 2011. La nivel de ţară, în 2010 s-a realizat o valoare economică de 513,64 miliarde lei, iar prognoza pentru 2011 este de 542,04 miliarde lei. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare