Rămâi conectat

Actualitate

Top al celor mai furate mașini din România. Care sunt mărcile cele mai râvnite de către hoți

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Top al celor mai furate mașini din România. Care sunt mărcile cele mai râvnite de către hoți

În anul 2022, numărul furturilor de mașini a scăzut comparativ cu anii precedenți, dar acest fenomen nu a dispărut total. Potrivit datelor Poliției Române, în cursul anului trecut peste 400 de mașini au fost declarate furate.

În topul celor mai râvnite mașini de către hoți, în 2022, se află Dacia, BMW și Volkswagen, însă printre mașinile care au dispărut brusc din parcări se numără și două exemplare Lamborghini Urus, unul galben și altul maro.

Topul celor mai furate mașini din România

Potrivit datelor furnizate de site-ul Poliției Române, mașinile furate anul trecut sun foarte căutate pe piața auto second-hand din România.

Pe locul întâi în topul celor mai furate mașini din țara noastră, în 2022 se află modelele Dacia, cu 44 de vehicule sustrase. Apoi pe locul doi se află BMW cu 42 de mașini furate, urmat de Volkswagen cu 40 de unități.

1. Dacia – 44 de mașini

În 2022, Dacia Logan a fost cel mai căutat automobil de către hoții de mașini de la noi. Oamenii legii spun că autoturismele furate au ajuns, cel mai probabil, pe piața neagră a pieselor de schimb.

Hoții au furat anul trecut peste 40 de exemplare Dacia, inclusiv Dacia Dokker, Dacia Lodgy sau modele mai vechi – Dacia 1310, Dacia 1410, Dacia Super Nova. Cele mai multe exemplare furate au fost Dacia Logan, urmate de Duster și Sandero, scrie evmarket.ro.

2. BMW – 42 de mașini

În primele 11 luni ale anului trecut, modelele brandului BMW au fost cele mai furate mașini străine cu 42 de autoturisme declarate furate în România. Cele mai căutate modele de către hoți au fost evident, cele mai scumpe precum BMW X5 și BMW X6.

3. Volkswagen – 40 de unități

Hoții nu au ratat în 2022 nici brandul german Volkswagen. În 2022, cele mai furate modele Volkswagen au fost VW Golf si VW Passat, numărul acestor modele depășind jumătate din furturi. Hoții s-au mulțumit și cu modele mai vechi Volkswagen Passat, fabricate între 2001 și 2008, însă au furat și modele ceva mai rare – Golf 1 sau VW Bora. Dintre modelele noi lansate, a fost furat un exemplar VW T-Cross, conform sursei citate.

4. Audi – 21 de mașini furate

Din parcările din România au dispărut anul trecut peste 20 de mașini Audi, majoritatea Audi A4 și Audi A6. Chiar și așa, hoții nu s-au dat în lături nici la modele precum Audi A8 sau SUV-urile Q8 și Q5.

5. Ford – 21 de autoturisme

Pe un loc fruntaș în topul preferințelor hoților de mașini sunt și modelele Ford. Modelele Ford Kuga, Fiesta, Focus dar și un exemplar Ford Puma au fost printre cele mai furate mașini din parcările din România în 2022.

6. Mercedes – 20 de unități

Mercedes-Benz a fost al treilea brand la care s-au gândit hoții. În 2022, aceștia au furat peste 20 de exemplare majoritatea SUV-uri. Nu a lipsit nici modelul Clasa V de pe lista hoților. Mercedes Clasa A a fost cel mai furat model al mărcii germane în România.

7. Opel – 15 mașini furate

Anul trecut, hoții au vizat chiar și modelele Opel. Opel Astra a fost cel mai furat model al mărcii germane.

8. Fiat – 10 mașini furate

Fiat Doblo a fost cel mai furat model Fiat în România în 2022. Majoritatea modelelor furate sunt fabricate între 2001 și 2008.

9. Daewoo – 7 mașini furate

Pe lista hoților de mașini din 2022 au figurat și Daewoo Matiz și Daewoo Tico.

10. Toyota – 6 mașini furate

Toyota Avensis este cea mai furată Toyota din România în 2022. Însă hoții au sustras și un Prius fabricat în 2011.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii Este o vară cu fenomene extreme în multe zone ale lumii. La Mecca, unde are loc pelerinajul anual al musulmanilor, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii. În orașul din vestul Arabiei Saudite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea