Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Toate unitățile comerciale, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare din Italia, vor fi închise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Toate unitățile comerciale, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare din Italia, vor fi închise

Italia este a doua cea mai afectată țară de pe glob, după China, de răspândirea epidemiei de COVID-19, fiind de asemenea, cel mai mare focar de pe teritoriul europei. Pentru a opri răspândirea acestui virus, autoritățile au anunțat măsuri dure, astfel că, toate unitățile comerciale, cu excepția celor alimentare vor fi închise.

În Peninsulă, bilanțul macabru deja a depășit pragul de 800 de morți, peste 12.000 de persoane fiind infectate.

″Închidem magazinele, barurile, pub-urile, restaurantele″⁣, a declarat premierul Giuseppe Conte. ″⁣Livrarea la domiciliu este permisă. Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile”, a subliniat premierul italian.

Farmaciile vor fi printre puţinele locuri deschise. Deciziile drastice vin după ce ieri, guvernul de la Roma a anunţat că va aloca 25 miliarde de euro pentru atenuarea impactului coronavirusului asupra economiei.

Sistemul de sănătate din Peninsula este supus unui test deosebit de dur. În secţiile de terapie intensivă ale spitalelor din nordul Italiei, doctorii şi asistentele se confruntă cu ceea ce numesc un tsunami de pacienţi. Fiecare zi se încheie cu şi mai multe cazuri noi şi mai mulţi pacienţi pierduţi, dar şi efecte grave în rândul cadrelor medicale.

La rândul lor românii din Italia încearcă să se adapteze la noua realitate – viaţa în zona roşie.

“Nu avem voie să ieşim afară decât de necesitate urgenţă dacă trebuie să mergem la cumpărături, la muncă sau la doctor. Dacă te duci la cumpărături trebuie să păstrezi distanța de 1 m. Trebuie să ai mască, mănuşi , problemă mare este că nu găsim măşti. După cum se poate observa în spatele meu majoritatea loclurilor din Veneţia au început să afişeze astfel de anunţuri potrivit cărora clienţii sunt nevoiţi de a păstra distanţa de 1 m între ei”, a declarat un român aflat în carantină în penisula în formă de cizmă.

Cum toată Italia a fost plasată în carantină, deplasările sunt restricţionate, şcolile şi unversităţile – închise, adunările publice – interzise şi toate evenimentele sportive – anulate.

Surse: sitirileprotv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea