Rămâi conectat

Politică Administrație

Toate pensiile distribuite prin Poșta Română vor fi achitate înainte de sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa Națională de Pensii Publice anunță că de astăzi, 14decembrie 2015, a început plata  drepturilor bănești care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Toate pensiile care se distribuie prin intermediu C.N. Poșta Română S.A. vor fi achitate înainte de sărbători, în intervalul 14 decembrie – 24 decembrie, inclusiv. În acest scop, termenele de virare a sumelor de plată către oficiile poștale au fost modificate.

În ceea ce îi priveşte pe beneficiarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu, plata drepturilor este asigurată la ghişeele subunităţilor poştale până în data de 30 decembrie, în cazul celor avizaţi la domiciliu.

Drepturile bănești care se distribuie prin intermediul băncilor sunt achitate la termenele stabilite în convențiile pe care Casa Naţională de Pensii Publice le are încheiate cu aceste bănci. 

 

Ajutor veteranii de război, văduvele de război,

Casa Națională de Pensii Publice anunță plata, în luna decembrie 2015, a ajutorului anual pentru veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război.

În conformitate cu prevederile art. 16, lit.g din Legea nr.44/1994,  veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentru nevoi casnice.

Acest ajutor se majorează anual prin hotărâre de guvern. Anul acesta, în temeiul HG nr. 951/2015, cuantumul ajutorului crește de la 300 lei la 335 lei pentru fiecare dintre cei 15.957 beneficiari.

Președintele CNPP, doamna Ileana Ciutan, precizează că aceste drepturi se achită printr-un mandat separat de cel prin care se achită indemnizația cuvenită lunii decembrie.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea