Rămâi conectat

Actualitate

TOATE companiile care intră în șomaj tehnic vor primi bani DE LA STAT, pentru plata angajaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
TOATE companiile care intră în șomaj tehnic vor primi bani DE LA STAT, pentru plata angajaților

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat azi că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic de criza coronavirus vor fi plătiți de la bugetul de stat, din fondurile ANOFM, care e în subordinea Ministerului Muncii.

„Am decis prin OUG să majorăm pafonul de garantare a crditelor pentru IMM- uri prin fondul de garatare. Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar. Practic, garantăm credite pentry onvestiții șia sigurarea capitalului de lucru.

Dobând pentru ambele e subvenționată în proporție de 100%. Am staviioly cu ministrul Finanțelor să asigurăm rambursare TVA până în șimuta sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxuri de capital către companii. Am decis ca la rectificare să creștem bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale. (…) O altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj. E clar că multe companii sunt afectate de epidemie și nu au veniturile necesare pentru a plăti salariile și exista riscul ca angajații să fie dați afară.

Decizia este de a plăti 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic”, a declarat Orban.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea