TOATE companiile care intră în șomaj tehnic vor primi bani DE LA STAT, pentru plata angajaților

TOATE companiile care intră în șomaj tehnic vor primi bani DE LA STAT, pentru plata angajaților

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat azi că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic de criza coronavirus vor fi plătiți de la bugetul de stat, din fondurile ANOFM, care e în subordinea Ministerului Muncii.

„Am decis prin OUG să majorăm pafonul de garantare a crditelor pentru IMM- uri prin fondul de garatare. Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar. Practic, garantăm credite pentry onvestiții șia sigurarea capitalului de lucru.

Dobând pentru ambele e subvenționată în proporție de 100%. Am staviioly cu ministrul Finanțelor să asigurăm rambursare TVA până în șimuta sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxuri de capital către companii. Am decis ca la rectificare să creștem bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale. (…) O altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj. E clar că multe companii sunt afectate de epidemie și nu au veniturile necesare pentru a plăti salariile și exista riscul ca angajații să fie dați afară.

INFORMARE COVID-19

Decizia este de a plăti 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic”, a declarat Orban.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...