Rămâi conectat

Actualitate

Toate codurile de avertizare meteo la primării!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Prefectul Ştefan Bardan le-a transmis primarilor o circulară în care prezintă toate codurile de avertizare meteo, semnificaţia acestora şi instituţiile care instituie aceste coduri. El a ţinut să precizeze că măsura transmiterii acestei adrese a survenit ca urmare a afirmaţiei făcute zilele trecute de primarul din Abrud, care a declarat cod portocaliu pe raza localităţii, deşi tot judeţul se afla doar sub avertizare de cod galben.
La cod galben, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi, existând risc de creşteri de debite şi niveluri. La cod portocaliu, sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger) şi există risc de viituri pe râurile mici, iar la cod roşu, sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare şi există risc de viituri majore, rezultă de pe site-ul oficial al ANM. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea