Rămâi conectat

Editorial

Toate alegerile sunt locale…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Uniunea Social-Democrată îşi va desemna azi candidaţii la fotoliile de primari pentru capitalele de judeţe şi pentru funcţia locală supremă, aceea de preşedinte de consiliu judeţean. Desemnarea se face de la centru, în baza unor sondaje comandate tot de la centru de către Victor Ponta şi Crin Antonescu, cei doi corifei ai alianţei socialiste, cum îi place lui Boc să o denumească, fără a greşi prea mult. Pentru judeţul Alba s-a preconizat ca la alegerile locale pentru funcţiile de primar la Alba Iulia şi pentru aceea de şef de judeţ să candideze liberalii Călin Potor şi Teodor Atanasiu. Unşi de la Bucureşti, cei doi candidaţi îi vor înfrunta în bătălia electorală pe cei mai populari şi eficienţi lideri ai PDL Alba, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, care de patru ani lucrează foc continuu la câştigarea alegerilor de anul viitor. Adică în tot ceea ce mişcă în Alba Iulia şi în judeţul Alba, începând de la modernizarea infrastructurii şi până la sutele de manifestări cultural-artistice şi folclorice, de fapt politico-educative şi mai ales electorale, se regăsesc şi ei prin instituţiile pe care le reprezintă, ca parteneri, sponsori şi mai ales principali finanţatori, dar şi ca participare efectivă şi prezenţă activă astfel că băile de mulţime se ţin lanţ. În schimb, pe candidaţii USL nu i-am prea văzut la „acţiunile” din judeţ şi nici măcar la cele pe care le-au organizat în teritoriu primarii liberali, unde s-ar fi putut întâlni cu 4000-5000 de alegători, fie la Aiud, la Câmpeni, Cugir şi cu alte prilejuri cum sunt marile serbări populare de la Găina, Horea ori Roşia Montană.
De fapt se pare că alegerile locale nu-i prea interesează nici pe Crin Antonescu (pe care un primar liberal de anvergură din judeţ l-a sunat la telefon de vreo 500 de ori fără ca să-i răspundă măcar o dată) şi nici pe Victor Ponta, ocupat până peste cap cu raliurile automobilistice. Ei vor cu orice preţ să câştige alegerile generale, prezidenţiale şi parlamentare, ca să se vadă cu sacii în căruţă, adică unul preşedinte şi celălalt premier. Numai că toate alegerile sunt până la urmă locale, adică se desfăşoară în sate, comune şi oraşe şi nu numai la Bucureşti. Or, în comunităţile locale, cetăţenii aleg, în primul rând, omul, pe cel care îl consideră potrivit pentru scaunul de primar. Contează deci mai puţin partidul. Iar ca să fie ales omul, este important ca toţi alegătorii să-şi cunoască alesul, să stea de vorbă de el, să-l întâlnească şi să-şi vorbească ca de la om la om. Este cea mai importantă muncă politică şi electorală, capitol la care liderii PDL Mircea Hava şi Ion Dumitrel au un atuu impresionant, care cu greu mai poate fi egalat şi recuperat mai ales că au în spate şi realizări spectaculoase: Hava a făcut din Alba Iulia o bijuterie de oraş iar Dumitrel a asfaltat drumuri judeţene cât n-au făcut-o toţi foştii preşedinţi la un loc! Cum să-i învingi electoral pe aceştia, când tu, USL, porneşti lupta într-un singur picior, pentru că, iată, la Alba USL-ul este doar… liberal, pesediştii lui Dîrzu fiind practic traşi pe tuşă din moment ce nu au nici măcar un candidat pentru alegerile locale la cel mai înalt nivel – Alba Iulia şi judeţul Alba. Cu cine să voteze săracii şi pensionarii din judeţ dacă social-democraţii nu participă la alegerile locale în fiefurile cu cei mai mulţi votanţi?
Aşa, cu forţele electorale împărţite, cu aripile retezate, sau mai bine zis cu o singură aripă, USL-ul se va trezi la alegerile locale tot cu asemenea rezultate ciuntite. Nu am înţeles de ce la alegerile locale nu au fost lăsate în pace partidele să-şi facă fiecare treaba, să câştige cât mai multe primării, şi abia apoi în bătălia electorală de la generale, să-şi fi unit forţele useliştii. Astăzi, PDL-ul are în judeţ peste 50 de primari! În 2012 va avea peste 60 cu ajutorul neprecupeţit al lui Crin Antonescu şi Victor Ponta!
Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea