Toate alegerile sunt locale…

Uniunea Social-Democrată îşi va desemna azi candidaţii la fotoliile de primari pentru capitalele de judeţe şi pentru funcţia locală supremă, aceea de preşedinte de consiliu judeţean. Desemnarea se face de la centru, în baza unor sondaje comandate tot de la centru de către Victor Ponta şi Crin Antonescu, cei doi corifei ai alianţei socialiste, cum îi place lui Boc să o denumească, fără a greşi prea mult. Pentru judeţul Alba s-a preconizat ca la alegerile locale pentru funcţiile de primar la Alba Iulia şi pentru aceea de şef de judeţ să candideze liberalii Călin Potor şi Teodor Atanasiu. Unşi de la Bucureşti, cei doi candidaţi îi vor înfrunta în bătălia electorală pe cei mai populari şi eficienţi lideri ai PDL Alba, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, care de patru ani lucrează foc continuu la câştigarea alegerilor de anul viitor. Adică în tot ceea ce mişcă în Alba Iulia şi în judeţul Alba, începând de la modernizarea infrastructurii şi până la sutele de manifestări cultural-artistice şi folclorice, de fapt politico-educative şi mai ales electorale, se regăsesc şi ei prin instituţiile pe care le reprezintă, ca parteneri, sponsori şi mai ales principali finanţatori, dar şi ca participare efectivă şi prezenţă activă astfel că băile de mulţime se ţin lanţ. În schimb, pe candidaţii USL nu i-am prea văzut la „acţiunile” din judeţ şi nici măcar la cele pe care le-au organizat în teritoriu primarii liberali, unde s-ar fi putut întâlni cu 4000-5000 de alegători, fie la Aiud, la Câmpeni, Cugir şi cu alte prilejuri cum sunt marile serbări populare de la Găina, Horea ori Roşia Montană.
De fapt se pare că alegerile locale nu-i prea interesează nici pe Crin Antonescu (pe care un primar liberal de anvergură din judeţ l-a sunat la telefon de vreo 500 de ori fără ca să-i răspundă măcar o dată) şi nici pe Victor Ponta, ocupat până peste cap cu raliurile automobilistice. Ei vor cu orice preţ să câştige alegerile generale, prezidenţiale şi parlamentare, ca să se vadă cu sacii în căruţă, adică unul preşedinte şi celălalt premier. Numai că toate alegerile sunt până la urmă locale, adică se desfăşoară în sate, comune şi oraşe şi nu numai la Bucureşti. Or, în comunităţile locale, cetăţenii aleg, în primul rând, omul, pe cel care îl consideră potrivit pentru scaunul de primar. Contează deci mai puţin partidul. Iar ca să fie ales omul, este important ca toţi alegătorii să-şi cunoască alesul, să stea de vorbă de el, să-l întâlnească şi să-şi vorbească ca de la om la om. Este cea mai importantă muncă politică şi electorală, capitol la care liderii PDL Mircea Hava şi Ion Dumitrel au un atuu impresionant, care cu greu mai poate fi egalat şi recuperat mai ales că au în spate şi realizări spectaculoase: Hava a făcut din Alba Iulia o bijuterie de oraş iar Dumitrel a asfaltat drumuri judeţene cât n-au făcut-o toţi foştii preşedinţi la un loc! Cum să-i învingi electoral pe aceştia, când tu, USL, porneşti lupta într-un singur picior, pentru că, iată, la Alba USL-ul este doar… liberal, pesediştii lui Dîrzu fiind practic traşi pe tuşă din moment ce nu au nici măcar un candidat pentru alegerile locale la cel mai înalt nivel – Alba Iulia şi judeţul Alba. Cu cine să voteze săracii şi pensionarii din judeţ dacă social-democraţii nu participă la alegerile locale în fiefurile cu cei mai mulţi votanţi?
Aşa, cu forţele electorale împărţite, cu aripile retezate, sau mai bine zis cu o singură aripă, USL-ul se va trezi la alegerile locale tot cu asemenea rezultate ciuntite. Nu am înţeles de ce la alegerile locale nu au fost lăsate în pace partidele să-şi facă fiecare treaba, să câştige cât mai multe primării, şi abia apoi în bătălia electorală de la generale, să-şi fi unit forţele useliştii. Astăzi, PDL-ul are în judeţ peste 50 de primari! În 2012 va avea peste 60 cu ajutorul neprecupeţit al lui Crin Antonescu şi Victor Ponta!
Gheorghe CIUL

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

rizea 31 august 2011 at 21:42

Mai taticu, dar tu cu cine naiba crezi ca va merge tara asta in viitor ?
Parca vad cum si de ce bati apa in piua !
Nu toti inteleg cum bagi vant in vele !

gogu 31 august 2011 at 22:13

ciul un lucru sa stii: nici nu are importanta cine va candida din partea USL, poate sa fie si foca de la circ, ca lumea tot o va vota fiind satula peste cap de ciuma pedelista. cred ca mai important pentru cititori era sa ne spui cum guvernul a taiat ieri subventiile la incalzire

HH 31 august 2011 at 22:51

CE NOSTALGIC COMUNIST ESTI TOVARASE CIUL !
STIE CINEVA A INCEPUT CUMVA CAMPANIA ELECTORALA – CA OMUL SI-A LUAT BANII SI A INCEPUT SA MUSTE !

Gogu 1 septembrie 2011 at 20:30

Va rog, cititi cu atentie articolul, pt ca dl. Ciul are foarte mare dreptate. Hava si Dumitrel chiar lucreaza in foc continuu la tot ce misca in judet. Mai ales cand e vorba de licitatii, de firme de casa, de tot ce face parte din cercul inchis pe care il
controleaza cu foarte mare spirit antreprenorial.
Acum nu chiar Hava a facut singur o bijuterie de oras trebuie sa amintim cu simt patriotic de alte firme bine intentionate care au pus umarul la benevol la finalizarea acestei bijuterii: Elis, Grup Corint, Florea Group, Instalatorul, Simodor, Albanic. Imi fac mea culpa daca am omis pe cineva sau daca unii se simt nedreptatiti de ordinea insiruirii.
La fel trebuie sa nu ii acordam meritul asfaltarii doar lui Dumitrel si cu riscul de a-i umbrii din realizari, trebuie sa mentionam sprijinul netarmuit oferit de Newamport si de aceeasi Florea Group.
Asa ca tint cont de spusele domnului Ciul conteaza doar Omul si cei ce stau in umbra acestuia.
Restul pigmeilor sa taca si la munca, fira-ti ai draku de carcotasi, ca nu va meritati conducatorii si prietenii acestora.

temperat 1 septembrie 2011 at 22:15

fir-ar a dracului de bijuterie…..ca si pe asta au inlocuit-o cu un gablontz iar aurul furat l-au dus in Elvetia…..

ceausescu 1 septembrie 2011 at 21:19

Bai ciul, eu asa te-am invatat la scoala de partid a ziaristilor? sa schimbi dosurile de pupat dupa cum bate vantul? Etica si morala comunista pe care ti-am bagat-o in cap spune clar: se pupa doar un singur dos si un dos pe viata nu cate un dos pe mandat. M-ai pupat pe mine, acum ii pupi pe astia..daca castiga Ponta si Atanasiu ii pupi si pe ei, simultan. Unde sint nobilele idealuri ale pupatului in dos? Unde este tehnica rafinata din epoca de aur? Doamne..ce rau a ajuns tara asta daca si pupatul in dos nu mai este ce a fost odata

cetatea-cetatean 6 septembrie 2011 at 21:50

ce are darzu cu limbile catifelate ale domnului ciul adresate primarului Hava?

Comentariile sunt oprite