Rămâi conectat

Cultură Educație

Tinerii credincioşi din Cugir invitaţi la Tabăra Naţională ”Preot Teofil Părăianu” de la Mănăstirea Oaşa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani, filialele Alba Iulia, Timişoara, Oradea, Craiova, Liga Studenţilor din Timişoara, Cluj şi Oradea, Asociaţia Pro Tinereţe Alba, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Biserica Sfântul Silvestru din Bucureşti şi Fundaţia Pr. Galeriu îi invită pe tinerii credincioşi din toată ţara la Tabăra Naţională Studenţească Preot Teofil Părăianu.

Evenimentul se desfăşoară la Mănăstirea Oaşa, în perioda 19 -28 iulie şi va avea ca temă: ”Părintele Galeriu-Astăzi”. Tabăra va avea o ediţie specială dedicată personalităţii extraordinare a celui care a fost Pr. Constantin Galeriu, unul dintre cei mai învăţaţi şi importanţi duhovnici ai bisericii Ortodoxe, preot şi profesor de teologie la Universitatea din Bucureşti şi din 1990, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului.

Anul acesta, în luna august se împlinesc 10 ani de la mutarea la Domnul a preotului Galeriu, motiv pentru care iniţiatorii au organizat o serie de evenimente dedicate memoriei părintelui, astăzi, încă foarte vie în inimile tuturor, intelectuali sau credincioşi.

Tabăra va cuprinde 7 zile consecutive de conferinţe în cadrul cărora vor fi abordate teme care l-au preocupat pe Pr. Galeriu în mod special, precum ştiinţa şi teologia, slujirea în viaţa publică, crez naţional şi credinţa ortodoxă, Biserica şi sănătatea morală a societăţii, evocări şi mărturii etc.

Printre invitaţii care vor susţine aceste conferinţe se număra Î.P.S. Irineu-Arhiepiscopul Albei, Pr. Conferenţiar Constantin Necula, Pictor Acad. Sorin Dumitrescu, scriitorul şi etnologul Costion Nicolescu, editorul şi scriitorul Răzvan Codrescu, Monahul Moise şi mulţi alţii.

Participare la tabără este gratuită – masa şi cazarea sunt asigurate de mănăstire. Cei care doresc să ia parte la eveniment vor trebui să confirme participarea până pe data de 12 iulie.

Pentru cugireni, adresa de contact este Adina Iacob – tel. 0727.507.922 sau 0741.689.751. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea