Rămâi conectat

Actualitate

Tinerii căsătoriți vor putea plăti avansul pentru casă în rate. Proiect aprobat de Senat

Publicat

în

Miercuri, plenul Senatului a adoptat un proiect de lege, conform căruia, firmele cu profituri peste 1 milion de lei, în domeniul imobiliar, vor cotiza pentru înființarea unui „Fond de Solidaritate”, din care tinerii căsătoriți pot plăti avansul pentru casă. Proiectul urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Fondul de Solidaritate „Locuinte pentru tinerii romani” este destinat tinerilor sub 35 de ani, casatoriti, care vor sa-si achizitioneze o locuinta in rate dar nu au posibilitatea de a achita avansul, spune legea.

Societatile comerciale din domeniul imobiliar (ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 4110 „Dezvoltare (promovare) imobiliari” si 4120 – Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale $i nerezidentiale”) care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de 1 000 000 lei, vor transfera 1% din acesta catre Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”.

Electrica Furnizare Discount

Suma, reprezentand avans achizitie locuinta, contractata prin Fondul de Solidaritate „Locuinte pentru tinerii romani” nu poate fi mai mare de 15% din pretul imobilului. Suma maxima, reprezentand avans achizitie locuinta, contractata prin Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”, nu poate fi mai mare de 15.000 Euro.

Finantarea prin Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani” se va face pentru locuinte noi, pentru cele deja construite, care indeplinesc conditiile legale, si pentru construirea de noi locuinte, in conditiile legii.

Sumele obtinute de la Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani” vor fi returnate Fondului, esalonat, in 10 ani, incepand cu anul 6 de la obtinerea lor, in rate lunare egale, care, cumulate cu cele ale creditului, nu vor depasi 1/3 din veniturile familiei.

Sumele reprezentand avans pentru achizitie locuinta nu vor fi purtatoare de dobanzi.

In cazul instrainarii locuintei inainte de returnarea sumelor datorate Fondului de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”, suma datorata „Fondului de Solidaritate Tocuinte pentru tinerii romani” va fi returnata in integralitatea ei, la data perfectarii actelor de vanzare-cumparare.

Alocarea sumelor se va face in urma verificarii urmatoarelor criterii:

  • Acordul bancii cu privire la acceptarea incheierii contractului de credit pentru achizitionarea locuintei
  • Dovada incheierii casatoriei (certificat de casatorie) si a altor documente solicitate de catre evaluatorul cererii depuse de catre beneficiar
  • Existenta cel putin a unui copil, sarcina in evolutie sau dovada inceperii unei proceduri de adoptie reprezinta avantaje pentru obtinerea aprobarii de alocare a sumei solicitate
  • La evaluarea solicitarilor de finantare, familiile care se stabilesc in mediul rural si in care se regaseste cel putin un specialist din urmatoarele categorii profesionale: medici/asistenti medicali, cadre didactice, zootehnisti, agronomi sau absolventi de institut teologic, vor beneficia de punctaj suplimentar la evaluarea solicitarii sumelor necesare platii avansului pentru obtinerea creditului pentru locuinta.

Sursa: stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

Ludovic Orban: Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu

Publicat

în

Ludovic Orban: Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu

Ludovic Orban a anunțat faptul că luni, în urma pierderii alegerilor interne PNL pentru funcția de președinte, demisia acestuia din funcția de președinte al Camerei Deputaților se va afla pe masa noului lider al PNL, Florin Cîțu.

„Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Ludovic Orban, în prima sa reacție după aflarea rezultatului alegerilor interne de la Congresul PNL.

Electrica Furnizare Discount

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL.

De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei.

Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul PNL, după alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

25 septembrie| 31 de ani de activitate a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Mesajul reprezentanților ISU Alba

Publicat

în

25 septembrie| 31 de ani de activitate a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Mesajul reprezentanților ISU Alba

Astăzi, 25 septembrie, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare împlinește 31 de ani de activitate, în care s-au „luptat” pentru viețile oamenilor.

„31 de ani pentru oameni. Astăzi, mâine, mereu… pentru ca alții să trăiască!

Electrica Furnizare Discount

Astăzi aniversăm 31 de ani de protejare a vieții sub deviza ,, Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!

31 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit sinonim cu salvarea de vieți. Zilnic în luptă cu secundele, pentru redarea şansei la viaţă.

La mulţi ani tuturor! Medici, asistenți, pompieri, piloți și voluntari!”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Țara noastră va primi 200 de refugiați din Siria. PROIECT de hotărâre de guvern

Publicat

în

Țara noastră va primi 200 de refugiați din Siria. PROIECT de hotărâre de guvern

“România acceptă în perioada 2022 – 2023 un număr de 200 refugiaţi în nevoie de relocare”, prevede un proiect de hotărâre de guvern publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. În Nota de Fundamentare este menționată originea acestor refugiați: toți sunt din Siria, țară aflată într-un continuu război civil. Refugiații ce vor fi primiți de România se află acum pe teritoriul altor state ca Turcia, Iordania, Liban, Egipt.

Cât despre motivul pentru care România primește 200 de refugiați sirieni, răspunsul îl găsim tot în NF. Pe scurt, trebuie să fim responsabili și solidari cu alte state din UE, care primesc și ele refugiați, cota pentru 2022-2023 fiind de 29.000, în total. Fondurile necesare pentru cazarea, hrana și programele de integrare ale acestor refugiați ar urma să fie suportate din bugetul UE.

Propunerea de primire a 200 de refugiați sirieni în România a fost adoptată în unanimitate în baza Deciziei Comitetului pentru relocarea refugiaților în România din 30.06.2021. Această propunere se transformă acum în lege.

Electrica Furnizare Discount

“Angajamentele-cadru de relocare la nivelul Uniunii Europene iau în considerare relocarea drept un instrument de protecție bazat pe vulnerabilitatea refugiaților, în conformitate cu categoriile de relocare ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) şi răspund astfel nevoilor globale de relocare în mod echilibrat… Pe fondul creşterii fără precedent a fenomenului migraţiei, a presiunii cu care se confruntă statele member ale Uniunii Europene, ca urmare a evenimentelor din Orientul Mijlociu, au fost discutate şi adoptate o serie de măsuri de întărire a solidarităţii şi de împărţire a responsabilităţilor statelor membre UE cu ţări terţe, care găzduiesc, pe teritoriul lor, persoane în nevoie de protecţie internaţională.

Astfel, în Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor referitoare la un nou Pact privind Migrația și Azilul se precizează faptul că relocarea este un mijloc care și -a dovedit eficacitatea pentru a oferi protecție celor mai vulnerabili refugiați. Comisia invită statele membre să își asume angajamente începând cu 2022. Acestea vor fi finanțate din bugetul UE și vor include căi complementare de acces la protecție, cum ar fi sistemele de admisie umanitară și măsuri precum programele de studii sau de muncă”, se scrie în NF a proiectului de act normativ citat.

Programul de primire de regugiați de către România va continua, având în vedere că Europa este supusă unor tot mai mari presiuni imigraționiste, iar statele membre trebuie să răspundă în solidar, se mai arată în proiect. Astfel, raportul UNHCR privind nevoile globale de relocare pentru anul 2021 relevă faptul că în ultimii ani numărul persoanelor ce se regăsesc în nevoie de relocare s-a dublat, ajungând la peste 1,45 de milioane de refugiați din țări slab sau mediu dezvoltate. Astfel, UNHCR va continua să își intensifice activitățile pe trei priorități cheie, respective țările care fac parte din programul Cadrului Comprehensiv de Răspuns pentru Refugiați, situația din Mediterana Centrală și relocarea sirienilor din Orientul Mijlociu.

În fapt, UE ar fi vrut ca România să primească mai mulți refugiați, însă autoritățile de la București au argumentat că, deocamdată, nu avem capacitatea pentru mai mulți. “Cu toate că la nivel european este avută în vedere stimularea participării statelor membre la misiuni de relocare şi asigurarea creşterii capacităţilor de primire ale statelor europene, contextul regional care indică posibilitatea apariţiei unui aflux masiv de migranţi ilegali şi persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională, care ar putea afecta şi ţara noastră, nu a permis asumarea responsabilităţii pentru un număr mai mare de refugiaţi care să fie relocaţi în România în perioada 2022 – 2023”.

În 2020, în România, au fost depuse 6.138 de cereri de azil, în creștere cu 137% față de anul 2019. Cele mai multe cereri au fost înregistrate în Timișoara, București și Maramureș, iar cei mai mulți solicitanți de azil sunt din Afganistan, Siria și Irak, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Imigrări. În primele șase luni ale acestui an, numărul de cereri de azil a ajuns la 5.100.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare