Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tinerii căsătoriți vor putea plăti avansul pentru casă în rate. Proiect aprobat de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, plenul Senatului a adoptat un proiect de lege, conform căruia, firmele cu profituri peste 1 milion de lei, în domeniul imobiliar, vor cotiza pentru înființarea unui „Fond de Solidaritate”, din care tinerii căsătoriți pot plăti avansul pentru casă. Proiectul urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Fondul de Solidaritate „Locuinte pentru tinerii romani” este destinat tinerilor sub 35 de ani, casatoriti, care vor sa-si achizitioneze o locuinta in rate dar nu au posibilitatea de a achita avansul, spune legea.

Societatile comerciale din domeniul imobiliar (ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 4110 „Dezvoltare (promovare) imobiliari” si 4120 – Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale $i nerezidentiale”) care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de 1 000 000 lei, vor transfera 1% din acesta catre Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”.

Suma, reprezentand avans achizitie locuinta, contractata prin Fondul de Solidaritate „Locuinte pentru tinerii romani” nu poate fi mai mare de 15% din pretul imobilului. Suma maxima, reprezentand avans achizitie locuinta, contractata prin Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”, nu poate fi mai mare de 15.000 Euro.

Finantarea prin Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani” se va face pentru locuinte noi, pentru cele deja construite, care indeplinesc conditiile legale, si pentru construirea de noi locuinte, in conditiile legii.

Sumele obtinute de la Fondul de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani” vor fi returnate Fondului, esalonat, in 10 ani, incepand cu anul 6 de la obtinerea lor, in rate lunare egale, care, cumulate cu cele ale creditului, nu vor depasi 1/3 din veniturile familiei.

Sumele reprezentand avans pentru achizitie locuinta nu vor fi purtatoare de dobanzi.

In cazul instrainarii locuintei inainte de returnarea sumelor datorate Fondului de Solidaritate ’’Locuinte pentru tinerii romani”, suma datorata „Fondului de Solidaritate Tocuinte pentru tinerii romani” va fi returnata in integralitatea ei, la data perfectarii actelor de vanzare-cumparare.

Alocarea sumelor se va face in urma verificarii urmatoarelor criterii:

  • Acordul bancii cu privire la acceptarea incheierii contractului de credit pentru achizitionarea locuintei
  • Dovada incheierii casatoriei (certificat de casatorie) si a altor documente solicitate de catre evaluatorul cererii depuse de catre beneficiar
  • Existenta cel putin a unui copil, sarcina in evolutie sau dovada inceperii unei proceduri de adoptie reprezinta avantaje pentru obtinerea aprobarii de alocare a sumei solicitate
  • La evaluarea solicitarilor de finantare, familiile care se stabilesc in mediul rural si in care se regaseste cel putin un specialist din urmatoarele categorii profesionale: medici/asistenti medicali, cadre didactice, zootehnisti, agronomi sau absolventi de institut teologic, vor beneficia de punctaj suplimentar la evaluarea solicitarii sumelor necesare platii avansului pentru obtinerea creditului pentru locuinta.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea