Ţigările mentolate și cu capsule vor dispărea complet, în 3 luni, din România: Mai mult de 500.000 de români vor fi afectați

Paul Voicu - Primar 2020
Ţigările mentolate și cu capsule vor dispărea complet, în 3 luni, din România: Mai mult de 500.000 de români vor fi afectați

Odată cu data de 20 mai 2020, țigaretele mentolate și cele cu capsulă vor dispărea total de pe piața din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația din România. Consumatorii de aromă mentol o vor mai găsi însă în produsele care încălzesc tutunul și în țigaretele electronice.

Marii producători și comercianții au obligația să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate să nu mai existe pe piață. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că țigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

ELIT

“Trebuie să le oferim celor 500.000 de fumători români care consumă mentol o alternativă viabilă pentru a evita migrația lor către piața neagră. Ne dorim ca glo, produsul nostru care încălzește tutunul, să fie această alternativă. Contrabandiștii nu se supun legilor, nici măcar celor europene”, au declarat reprezentanții British American Tobacco, liderul pieței de tutun din România.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele. Legiuitorii europeni au recunoscut însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții ca în cazul țigaretelor.

Mihail David - 2020

BAT este lider de piață în România cu o cotă de peste 53%.În 2018, BAT a lansat în România glo, cel mai inovator produs care încălzește tutunul din portofoliul companiei.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Peste 160.000 de români au ales deja să folosească glo, dispozitivul care încălzește tutunul din portofoliul British American Tobacco.

BAT a efectuat peste 329 de studii asupra produsului companiei care încălzește tutunul glo. Rezultatele studiilor arată faptul că atunci când fumătorii trec complet de la țigările convenționale la glo, expunerea acestora la substanțe nocive a fost eliminată sau semnificativ redus.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...